Børnehaven 3F
Slå adgang med tegn til/fra

Børnehaven Stjernehuset

Velkommen til Børnehaven Stjernehuset

Børnehaven Stjernehuset er en daginstitution fra 1974, der modtager børn i 3-6 års alderen. Børnehaven ligger som et godt udgangspunkt for ture og udflugter til skov og strand. Vi er en del af Distriktsinstitutionen Ullerup Bæk.

Børnehaven Stjernehuset er normeret til 40 børn, der er fordelt på to stuer – blå stue og grøn stue. De to stuer er meget åbne og arbejder sammen på tværs for at sikre, at alle børn har de bedste muligheder for at danne relationer og indgå i ligeværdige fællesskaber.

Foruden de to stuer har vi et værksted med mange funktioner. Ud over at være værksted, hvor vi klipper, klistrer, maler og så videre af kreative aktiviteter, bruger vi også rummet som motorikrum. Der er små en-mands karruseller og flere madrasser, vi kan hoppe og tumle på. I middagsstunden bliver rummet brugt til soverum til de børn, der har brug for en middagslur.

Vi har en stor legeplads med mange små kroge, den indbyder til forskellige slags lege. Der er en cykelbane rundt på en stor del af legepladsen, små legehuse, et mudder-grave-hul, en stor sandkasse med et kæmpe træ, som børnene klatrer i - hvis de kan komme op - der er flere forskellige slags gynger, et klatretårn med fire sværhedsgrader og en lille fodboldbane. Derudover har vi en lille have med drivhus og højbede.

Kom og besøg os!

Er dit barn ved at være klar til at starte i børnehave? Så er du velkommen til at ringe og aftale en tid til en rundtur i Børnehaven Stjernehuset.

Kontakt os på telefon 7210 5110.

Personale

I Børnehaven Stjernehuset er der ansat uddannede pædagoger, pædagogmedhjælpere og ind imellem studerende. Det er en uddannet pædagog, der varetager opgaven i forhold til de fire børn, der har en specialplads.

Derudover er der ansat en rengøringsmand, en havemand/alt-mulig-mand samt en i flexjob.

Børnehaven Stjernehuset har en daglig pædagogisk leder og en distriktsinstitutionsleder.

Vores hverdag
 • Klokken 06.30: Vi åbner hver morgen på grøn stue. Der er mulighed for at spise sin medbragte morgenmad – der må gerne stå en beholder med havregryn, cornflakes eller lignede i barnets rum, så man ikke behøver at tage med hver dag. Mælken til morgenmaden har vi i børnehaven.
 • Klokken 08.00: Vi åbner blå stue, og børn og voksne fordeler sig.
 • Klokken 09.00: Vi begynder at gøre klar til det, der skal foregå den dag. Det kan være tur ud af huset, aktiviteter på stuen og så videre. Turene tilrettelægger vi ud fra børnenes behov både i forhold til relationsdannelse, venskaber, alder og så videre. Så en drengetur omfatter ikke nødvendigvis alle drenge, men er et udtryk for, at der er fokus på relationsarbejdet blandt en gruppe af drenge.
 • Klokken 11.00: Vi holder samling så godt som hver dag, før vi spiser.
 • Klokken 11.30: Vi går på legepladsen. De, der har behov for en middagslur, sover til middag.
 • Ca. klokken 13.30: Vi spiser eftermiddagsfrugt sammen på stuerne – når det er godt vejr, spiser vi også eftermiddagsfrugt ude på legepladsen. Alt efter vejret foregår resten af eftermiddagen med leg inde eller ude, indtil børnene bliver hentet.
Årets gang

I Børnehaven Stjernehuset har vi i vores årshjul fokus på årets gang, og vi følger de traditioner, der ligger på de forskellige årstider, ligesom vi fejrer børnene på deres fødselsdage.

For eksempel har vi i foråret et spireprojekt. I august tager vi til stranden for at soppe, fange krabber, lege i sandet og så videre. Og om efteråret har vi både en lysfest og arbejder med et høsttema.

Julemåneden byder på mange traditioner med tid til leg og hygge.​

En gang i kvartalet inviterer vi forældrene på forældrekaffe, når de henter deres barn. Vi vil til disse kaffedage gerne være med til at skabe rammerne om nogle hyggelige timer, hvor forældre og børn sammen har god tid til at være sammen og hygge i børnehaven, ligesom det giver forældrene mulighed for at komme i dialog med andre forældre.

Sampasning og lukkedage
 • Vi har lukket dagen efter Kr. Himmelfartsdag. Der er sampasning i Kløverløkken for tilmeldte børn.
 • Grundlovsdag holder vi lukket.
 • I ugerne 28, 29 og 30 er vi i Kløverløkken eller i Korskærparken.
  Der følger kendt personale fra Børnehaven Stjernehuset med.
 • I dagene omkring jul og nytår er vi i Kløverløkken.
  Der følger kendt personale fra Børnehaven Stjernehuset med.
Forældreråd

Formand: Barbara Toftebjerg Dam-Christensen
mail: totender@hotmail.com
Tlf. 4227 2103

Joan Svendsen
Mail: joan_svendsen@hotmail.com

Anne-Marie Lund Hansen
Mail: Annemarielund81@hotmail.com

Chamjuree Charat
Mail: fangintet@hotmail.com

Sanne Petersen, Medarbejderrepræsentant
Mail: sanne.petersen@fredericia.dk
Tlf. 7210 5110

Susanne Ørum Albertsen, pædagogisk leder
Mail: susanne.albertsen@fredericia.dk
Tlf. 2210 7014

Pædagogisk arbejde

Den pædagogiske læreplan er en beskrivelse af daginstitutionens arbejde med børnenes læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan er udgangspunktet for vores pædagogiske arbejde, og vi arbejder løbende med de forskellige læreplanstemaer.