Slå adgang med tegn til/fra

Fredericia City Triatlon

I 2017 danner Fredericia by igen rammen om triatlon i international særklasse. Det sker som et helt nyt koncept, der binder de hidtidige triatlon-events sammen i én weekend, under navnet Fredericia City Triatlon

Fredericia Kommune, Fredericia Triathlon Team, Dansk Triatlon Forbund og Challenge Denmark er gået sammen om et stævne, der helliger sig de kortere distancer i det smukke og historiske Fredericia. Stævnet løber af stablen i weekenden den 2.-3. september 2017, hvor lørdag vil bære præg af at være en draft dag, hvor atleterne får lov til at ligge på hjul af hinanden og søndag vil være en non-draft dag, hvor atleterne skal holde afstand til hinanden. Weekenden vil derfor bestå af forskellige løb, hvor der om lørdagen bl.a. vil være mulighed for at følge de dygtigste triatleters kamp om DM på sprintdistancen, mens søndagen byder på det klassiske Challenge race på den olympiske distance, hvor alle har mulighed for at tilmelde sig, og blive udfordret på 1500 m svømning, 40 km cykling og afslutte med 10 km løb i centrum af Fredericia. 
 
Weekenden afsluttes med et hektisk sprint relay, hvor der for alvor bliver mulighed for at følge atleternes intense kamp. Svømmeruten er placeret i de nye kanaler samt Lillebælt, mens cykelruten bl.a. går over den ikoniske Gamle Lillebæltsbro. Løberuten fører dig gennem det smukke, historiske Fredericia, omgivet af de gamle volde. Fredericia er fyldt snorlige gader og en velbevaret, historisk midtby, men netop denne weekend er byen mere end det. Borgerne i Fredericia holder byfest, og det kan mærkes i gaderne med masser af musik og stemning, der hjælper atleterne til at føle sig flyvende.
 
Der er tale om en helt ny måde at sammensætte et triatlonprogram på, og borgmester Jacob Bjerregaard glæder sig. 
”Det bliver helt fantastisk at kunne byde de mange triatleter velkommen i Fredericia og følge deres intense kamp mod uret. Og så glæder hele byen sig til igen at danne ramme om det festlige Challenge-løb, hvor alle har mulighed for at prøve sig selv af på den olympiske distance. Det bliver en event, som uanset hvilket niveau du dyrker triatlon på, ligger helt i tråd med byens ambition om at kunne tiltrække internationale begivenheder, og hvor de dygtige lokale atleter samtidig har mulighed for at vise sig frem”, siger Jacob Bjerregaard. 
 
Morten Fenger, direktør Dansk Triatlon Forbund, fremhæver det unikke samarbejde mellem kommunen, den lokale triatlonklub, det nationale triatlonforbund og stævneoperatøren Challenge, som har fundet sammen i en endnu uset konstellation til gavn for tri-sporten i Danmark. 
”Vi slår med denne satsning på tromme for kortdistance-triatlon og dens underholdningsværdi, dens rummelighed og ikke mindst mangfoldighed. Samtidigt er det vores ambition at vise et højt internationalt sportsligt niveau, når eliten lørdag i midten af Fredericia by skal dyste om guldet i Danske Invest DM TRI-serien, nordiske medaljer og ikke mindst flotte pengepræmier”, siger Morten Fenger.
 
Den olympiske distance er helt ny i Challenge-programmet, hvilket racedirektør Claus Vesterby ser frem til. 
”Vi er meget glade for, at de kortere distancer endelig bliver prioriteret, da det er helt klart, at der ikke har været fokus på de distancer i Danmark tidligere. Nu er man gået sammen om det, og det giver grundlag for at skabe en triatlonfestival, hvor både kommune, Dansk Triatlon Forbund og Challenge Denmark alle har deres berettigelse”, siger Claus Vesterby.
                             
Fredericia har en stærk og stolt tradition for triatlon, da byen var vært for de danske mesterskaber på fuld distance i 1995 og EM i 1997. Fredericia City Triatlon samler tråden op og lægger op til en helt ny triatlon-æra i Fredericia.

Læs mere om tilmeld dig på www.fredericiacitytriathlon.dk