Slå adgang med tegn til/fra

Problemer med kloak

Her er gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du får problemer med din kloak

Du kan ikke undgå, at der engang imellem er problemer med din eller Fredericia Spildevand og Energi A/S' kloak. Det kan f.eks. være lugt inde og ude, tilstoppelse eller overbelastning af afløbssystemet.

Det er en god ide at starte med at finde ud af, om problemet er i Fredericia Spildevand og Energi A/S' hovedledning eller i dit private afløbssystem.
 
Forsøg evt. at kigge i skelbrønden. Hvis du har sådan en, ligger den på din egen grund. Det er ofte den sidste brønd på privat grund, tæt på skellet og lige inden Fredericia Spildevand og Energi A/S' kloaksystem.
 
Hvis brønden er fuld af vand, er det sandsynligvis fordi, kloakledningen er stoppet i Fredericia Spildevand og Energi A/S' del af kloakken. 
Hvis det er tilfældet, så kontakt Fredericia Spildevand og Energi A/S på tlf. 7620 7100.
 
Løber vandet derimod i skelbrønden, er problemet inde på din private grund, og det er derfor dit problem. I dette tilfælde skal du kontakte en slamsuger eller kloakmester. Du skal selv betale for at få problemet løst..
 
Det er vigtigt, at ødelagte spildevandsinstallationer bliver repareret, så snart skaden er opdaget. Kun med et afløbssystem uden fejl og skader, er du sikret mod rotter. Husk, at det altid skal være en autoriseret kloakmester, der laver reparationer.

Du kan læse mere om:

  • Vand på vejen
  • Problemer med at skylle ud
  • Lugter din kloak
  • Vand i kælderen

på Fredericia Spildevand og Energi A/S' hjemmeside eller under "Problemer med kloakken"
På "Rottebekæmpelse" får du gode råd til, hvordan du sikre dig mod rotter og i "Kælderguiden er der gode råd til, hvad du skal gøre, når skaden er sket. 

Spørgsmål?
Har du spørgsmål om din egen kloak eller kloaksystemet, skal du kontakte Fredericia Spildevand og Energi A/S