Demensfællesskabet Lillebælt's logo
Slå adgang med tegn til/fra

Demensfællesskabet Lillebælt - Fredericia

Demensfællesskabet Lillebælt er et rådgivnings- og aktivitetscenter for demensramte og pårørende

Vi ønsker at skabe nye muligheder for mennesker med demenssygdomme og deres pårørende - også yngre personer, som stadig er på arbejdsmarkedet.

I Demensfællesskabet Lillebælt finder du et meningsfuldt fællesskab, hvor du møder ligesindede mennesker, som alle er berørte af eller har en interesse i demens. Her vil du kunne blive introduceret for demensvenlig teknologi og hjælpemidler, deltage i cafè- og mødeaftner, høre foredrag, deltage i madlavningsaftner og andre arrangementer, som du kan være med til at bestemme.

Demensfællesskabet er for dig, som er berørt af demens eller pårørende/ven til en med demens. Det er også for dig, som gerne vil gøre en forskel for andre mennesker igennem en frivillig indsats.

Den åbne rådgivning

Har du en demensdiagnose eller er du pårørende, ven eller nabo til et menneske med demenssygdom? eller er du i tvivl om, hvorvidt du selv er ved at udvikle en demenssygdom?

Kontakt demenskonsulenterne på tlf. 72 10 6550 eller på mail plejendemenskonsulenter@fredericia.dk

 

.

Aktiviteter i Demensfællesskabet Lillebælt

 

Demensfællesskabet Lillebælts kor
For mennesker med demens og deres pårørende

Kan du lide eller har du lyst til at synge sammen med andre?
Og har du lyst til at være en del af et fællesskab, hvor der er til plads til alle?

Vi synger kl. 10.00-11.00, 2 juli.
Det er GRATIS at deltage.
Vi mødes i Demensfællesskabet Lillebæt på
Fredericia Sundhedshus, Dronningensgade 97, 7000 Fredericia.

Kontakt Demensfællesskabet Lillebælt ved interesse på mail Demensfaellesskabet.lillebaelt@fredericia.dk
eller på telefon 2280 0195.

 

Herregruppe

Vi mødes tirsdag i de lige uger, kl. 14.00 - 16.00 på Fredericia sundhedshus, Dronningensgade 97 - Demensfællesskabet Lillebælt.

Gruppen for herre henvender sig til mænd med en demens sygdom, hvor du kan møde ligesindede og blive en del af en gruppe og et fællesskab.

Hvad laver vi i Herregruppen:

I fællesskab planlægger vi fra gang til gang, hvad der skal ske i herregruppen. Det kunne for eksempel være: en snak i Demensfællesskabet Lillebælts lokaler, spille kortspil, eller brætspil, gåtur til havnen, gå tur til volden, besøge museer, kasernen, cafébesøg, biografen, kunstudstilling eller hvad herregruppens medlemmer har af gode ideer.

Ved interesse kontakt Demensfællesskabet Lillebælt på tlf. 22 80 01 95 eller på mail Demensfaellesskabet.lillebaelt@fredericia.dk

 

Damegruppe

Vi mødes torsdag i ulige uger, kl. 14.00 - 16.00 på Fredericia sundhedshus, Dronningensgade 97 - Demensfællesskabet Lillebælt.

Gruppen for damer henvender sig til damer med en demenssygdom. Hvor du kan møde ligesindede og blive en del af en gruppe og et fællesskab.

Hvad laver vi i Damegruppen:

I fællesskab planlægger vi fra gang til gang, hvad der skal ske i damegruppen. Det kunne for eksempel være: En hyggesnak i Demensfællesskabet Lillebælts lokaler, spille kortspil eller brætspil, strikke - hækle, gå en tur i naturen, biblioteket, teateret, cafébesøg, biografen, kunstudstilling eller hvad damegruppens medlemmer har af gode ideer.

Ved interesse kontakt Demensfællesskabet Lillebælt på tlf. 22 80 01 95 eller på mail Demensfaellesskabet.lillebaelt@fredericia.dk
 

 

Herregruppe - Netværksgruppe for raske ægtefæller 

Vi mødes torsdag i lige uger kl. 10.00 - 12.00, på Fredericia sundhedshus, Dronningensgade 97 - Demensfællesskabet Lillebælt.

Gruppen for raske ægtefæller henvender sig til mænd, som er pårørende til en hustru eller partner der har en demensdiagnose, eller demenslignende symptomer.

Hvad kan/ skal vi? Tale sammen, hjælpe hinanden med gode råd til, hvor vi kommer videre i livet.

Ved spørgsmål og interesse kontakt Demensfællesskabet Lillebælt på
tlf. 22 80 01 95 eller på mail Demensfaellesskabet.lillebaelt@fredericia.dk

 

Damegruppe - Netværksgruppe for raske ægtefæller

Vi mødes den første torsdag i hver måned kl. 14.00 - 16.00, på Fredericia sundhedshus, Dronningensgade 97 - Demensfællesskabet Lillebælt.

Gruppen for raske ægtefæller henvender sig til damer, som er pårørende til en mand eller partner der har en demensdiagnose, eller demenslignende symptomer.

Hvad kan/ skal vi? Tale sammen, hjælpe hinanden med gode råd til, hvor vi kommer videre i livet.

Ved spørgsmål og interesse kontakt Demensfællesskabet Lillebælt på
tlf. 22 80 01 95 eller på mail Demensfaellesskabet.lillebaelt@fredericia.dk

 

Kognitiv Stimulations Terapi - CST
Vi tilbyder CST træning for at stimulere, aktivere deltagernes sanser, følelser, motorik og tankeliv.

Erfaring viser at denne form for træning er god stimulans for mennesker med en demenssygdom, det bidrager til vedligeholdelse af livskvaliteten, sprog og færdigheder.
Hvem kan deltage:

  • Du har en demenssygdom i det tidlige til moderate stadie
  • Du har lyst til selv at gøre noget
  • Du har lysten til at træne og være sammen med andre i en gruppe
  • Du skal selv kunne komme til og fra træning
     

Kontakt Demensfællesskabet Lillebælt ved interesse på mail Demensfaellesskabet.lillebaelt@fredericia.dk eller på telefon 22800195.
 

 

 

 

Bilag