Børne- og Skoleudvalget - 09-03-2020

Referat
Dato:
Mandag, 9 marts, 2020 - 19:00
Hent som fil:
Lokation:
Referat publiceret:
Torsdag, 12 marts, 2020 - 12:00

Punkt 18 Godkendelse af dagsorden

Sagsresumé

 

 

Sagsbeskrivelse:

Indstillinger

Indstilles til godkendelse.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 09-03-2020

Godkendt.

Punkt 19 Analyse af udskolingen

Sagsresumé

Børne- og Skoleudvalget besluttede i efteråret, at der laves en analyse af linjerne i udskolingen, som indgår i drøftelserne at eventuelle justeringer og forbedringer af udskolingen. Børne- og Skoleudvalget vil på det kommende udvalgsmøde 1.april tage beslutning om fremadrettede justeringer.

 

Sagsbeskrivelse:

På temamødet vil Børne- og Skoleudvalget samt Uddannelsesudvalget få præsenteret en analyse af udskolingen på almenområdet.

Udskolingen er tre år, som sammenlagt repræsenterer afslutningen på folkeskolen og overgangen til ungdomsuddannelse, med hvad der dertil hører af uddannelsesparathedsvurderinger, karaktergivning og prøver. Samtidig er det tre skoleår, som lægger op til at alle elever gennemgår en høj faglig progression samt en social og personlig udvikling, der gør dem robuste til at være ung på en ungdomsuddannelse.

Hvordan tager læringsmiljøet sig ud i praksis i de fire udskolingsafdelinger? Hvordan opleves det af elever, lærere, forældre og ledere samt UU?

Spørgeskema og interview gennemført i december 2019 og februar 2020 tegner et billede af flere dominerende fortællinger.

På baggrund af drøftelserne på temamødet, vil der blive lavet en sag om justeringer af udskolingen, som behandles af Børne- og Skoleudvalget 1. april 2020.

Økonomiske konsekvenser

Ingen

Vurdering

Ingen

Indstillinger

Børn og Unge indstiller at analyse og anbefalinger drøftes.

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 09-03-2020

Analyse drøftet.

Beslutning i Uddannelsesudvalget den 09-03-2020

Analyse drøftet.

Punkt 20 Nationale test 2019/20

Sagsresumé

Der er indgået en politisk aftale om, at de omstridte nationale test i folkeskolen ikke længere er obligatoriske at gennemføre i skoleåret 2019/20, men de vil blive genoptaget i en revideret udgave på et senere tidspunkt. I første omgang bliver de nationale test ikke afskaffet, men for 80 procent af skolernes vedkommende bliver det frivilligt, om skolerne vil gennemføre testene. De 20 procent af skolerne, som klarede sig dårligst i dansk og matematik ved afgangseksamenerne i 9. klasse skal dog fortsat gennemføre de nationale test.

 

Sagsbeskrivelse:

Partierne bag folkeskolens forligskreds har indgået en aftale om at skabe et nyt og bedre evaluerings- og bedømmelsessystem. I første omgang bliver de nationale test frivillige for en stor del af landets skoler. Skoleledere kan vælge at eleverne gennemfører de nationale test, hvis de ønsker. Testene kan gennemføres i marts og april 2020. Skolerne har kunnet booke testene siden den 24. februar 2020. Der er skoler i Fredericia, der allerede har booket og i gang med at gennemføre de nationale test. Det gælder blandt andet Kirstinebjergskolen.

Økonomiske konsekvenser

Ingen

Vurdering

Børn og Unge anbefaler at skolerne fortsætter med at afvikle de nationale test i skoleåret 2019/20 som planlagt.

Indstillinger

Børn og Unge indstiller, at Børne- og Skoleudvalget bakker op om skoleledernes ønske om at gennemføre de nationale test i foråret 2020. .

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 09-03-2020

Godkendt.