Uddannelsesudvalget - 15-09-2020

Referat
Dato:
Tirsdag, 15 september, 2020 - 17:00
Hent som fil:
Dagsorden publiceret:
Lørdag, 12 september, 2020 - 22:01
Referat publiceret:
Mandag, 21 september, 2020 - 06:01

Punkt 38 Godkendelse af dagsorden

Sagsresumé

 

 

Sagsbeskrivelse:

 

Indstillinger

Indstilles til godkendelse.

 

Beslutning i Uddannelsesudvalget den 15-09-2020

Godkendt.

Punkt 39 Status på 10'ende årgang

Sagsresumé

På nuværende tidspunkt er der 282 elever fra Fredericia Kommune, der har valgt at tage en 10’ende klasse. Det gælder både folkeskole, 10.PRO, privat/friskole og efterskole. På udvalgsmødet præsenteres en statistik over fordelingen af elever på de forskellige 10´ende klassestilbud.

Uddannelsesudvalget godkendte i 2019 et nyt 10´ende klassestilbud: 10:PRO, der er etableret i samarbejde mellem IBC Fredericia, Social- og Sundhedsskolen og EUC Lillebælt. Målet med 10.PRO er at give eleverne en uddannelse, der gør, at de kan vælge bredt mellem ungdomsuddannelserne, men hvor eleverne i høj grad vil få blik for mulighederne i at blive faglært – både gennem EUD og EUX. Dette nye tilbud henvender sig til elever, der søger afklaring og opkvalificering, men kan også rumme elever med andre udfordringer og behov. Uddannelsesudvalget får på mødet en status på 10. PRO og tager stilling til, om 10. PRO skal fortsætte i skoleåret 2021/2022.

 

Sagsbeskrivelse:

Status på 10.PRO:

Elevgrundlag

I år er der opstartet 29 elever på 10 PRO.  Heraf er 25 elever fra Fredericia Kommune. Det er primært elever fra Erritsø Friskole (8 elever) og Kirstinebjergskolen (9 elever).

På baggrund af elevsamtaler har følgende været kendetegnende for elevgruppen:

  • De ser frem til at opleve miljøet og undervisningen på de tre lokationer.
  • De ser frem til at prøve sig selv og det faglige af på de tre erhvervsskoler, og i kraft af dette få en afklaring på hvad de skal vælge i fremtiden. 
  • De ønsker et år mere til at blive moden.
  • Linjefagene lød spændende.
  • Der var mulighed for at opleve virksomheder inden for forskellige retninger.
  • Nogle har mange huller fagligt, andre har et specifikt fag som de skal arbejde med.
  • Ud af 28 er fire ordblinde, en femte skal testes.
  • Ca. 10 havde valgt en anden 10. klasse, såfremt 10.PRO ikke var oprettet.
  • På papiret har de store ambitioner med 10.PRO. Mange kommer med gode karakterer fra FS.

 

Opstartsevaluering fra eleverne: 

  • Eleverne forventer forskellige arbejdsformer, herunder praksisnær undervisning. De er optaget af balancen i arbejdsformer og lektiemængde.
  • Overordnede positive forventninger til linjefag og skift mellem skoler. Flere forventer at se noget forskelligt og blive klogere på uddannelsesvalg.
  • Nogle nævner dog transport som en problematik, som de dog var klar over da de valgte.
  • Eleverne forventer undervisere, der kan forstå dem og justere undervisningen efter elevernes behov og faglige kunnen.
  • Eleverne forventer rummelighed af hinanden, godt fællesskab og trygge rammer. Nogle elever beskriver, at det allerede er lovende
  • Mange af eleverne forventer at forbedre deres karakterer eller udvikle sig fagligt. Der er elever der også vil udvikle sig socialt. Modningsproces virker central.
  • Mange ønsker at blive klogere på deres valg af ungdomsuddannelse. Flere nævner her måden 10.PRO er opbygget på som en fordel. En er allerede blevet klogere og nogle er bekræftet i deres valg.

 

Evaluering og opstart 2021

Erhvervsskolerne oplyser, at der i forhold til en evaluering af den første årgang af 10.PRO. og opstart af evt. 2. årgang vil vi have fokus på at evaluere elevernes trivsel, fravær, modenhed, midtvejs- og afsluttende karakterer samt i hvor høj grad eleverne er blevet afklarede i forhold til videre uddannelse.

Ligeledes bør en evaluering indeholde elementer af både en kvalitativ og en kvantitativ evaluering. Som man kan se i vedhæftede, tyder det på at vi med dette optag har fat i en relativt stærk målgruppe – dette afspejler sig også i, at der dags dato kun er et fravær på under 4 %.

Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Vurdering

Ingen.

Indstillinger

Politik og Kommunikation indstiller, at Uddannelsesudvalget

  1. Tager orienteringen om 10´ende årgang til efterretning.

 

  1. Godkender at 10.PRO fortsætter i skoleåret 2021/2022.

Beslutning i Uddannelsesudvalget den 15-09-2020

  1. Taget til orienteringen

 

  1. Godkendt

Punkt 40 Revision af Uddannelsespolitikken

Sagsresumé

Fredericia Byråds Uddannelsespolitik 2017-2021 udløber ved årets udgang, hvorfor processen med at drøfte og beslutte en kommende uddannelsespolitik for Fredericia Byråd skal igangsættes.

 

Sagsbeskrivelse:

Den kommende uddannelsespolitik bør tage sit udgangspunkt i, hvor langt man er kommet siden den første uddannelsespolitik blev vedtaget. Dette står formuleret, som Fredericia Kommunes Uddannelsesprofil. Dertil kommer en lang række af spørgsmål, som kan udfolde de forskellige udviklingsspor, der ligger i forlængelse af status over Fredericia som studie- og uddannelsesby.


Fire forskellige aktører er blevet inviteret ind i mødet via videohilsner, som giver input til uddannelsespolitikkens nuværende, men også fremtidige indhold.

 

Uddannelsespolitikken fra 2017-2021 er vedhæftet sammen med en status på udviklingssporene.

Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Vurdering

Ingen.

Indstillinger

 

Politik og Kommunikation indstiller, at Uddannelsesudvalget:

  1. Drøfter nye udviklingsspor i udkast til Uddannelsespolitikken 2021-2025

 

  1. Drøfter input fra udvalgte aktører og den fremadrettede proces for revision af uddannelsespolitikken

Beslutning i Uddannelsesudvalget den 15-09-2020

  1. Nye udviklingsspor og inputs fra udvalgte aktører drøftet.

 

  1. På baggrund af drøftelsen udarbejdes en revideret Uddannelsespolitik, som efter behandling på det kommende møde i Uddannelsesudvalget sendes i høring og videresendes til godkendelse i Byrådet

 

 

Fraværende: Ole Steen Hansen

Punkt 41 Status på varig styrkelse af misbrugsindsatsen i Fredericia på 5 mio. kr. fra og med 2020

Sagsresumé

Byrådet afsatte i Budget 2020 i alt 5 mio. kr. årligt til en varig styrkelse af Fredericia Kommunes misbrugsindsats. Uddannelsesudvalget, Børne- og Skoleudvalget, Sundhedsudvalget og Social- og Beskæftigelsesudvalget får en status på arbejdet.

 

Sagsbeskrivelse:

Misbrugsanalysen, op til budgetforhandlingerne om Budget 2020, viste, at der er et behov for en styrket forebyggende indsats mod misbrug, og samtidigt et behov for at sikre økonomien, så Fredericia Kommunes behandlingsindsats også fremover lever op til nationale sundhedsfaglige og lovgivningsmæssige krav. På den baggrund afsatte byrådet i Budget 2020 i alt 5 mio. kr. årligt til en varig styrkelse af Fredericia Kommunes misbrugsindsats.

Uddannelsesudvalget, Børne- og Skoleudvalget, Sundhedsudvalget og Social- og Beskæftigelsesudvalget besluttede på deres udvalgsmøder i januar, at prioritere de 5 mio. kr. til to hovedformål: En stabilisering af driften af behandlingsindsatsen med i alt 3,6 mio. kr. og en styrkelse af det forebyggende arbejde med særlig fokus på unge og indsatser for pårørende til i alt 1,3 mio. kr. Endeligt blev der afsat 0,1 mio. kr. til et handlingsnetværk under Strategi for Udsathed.

Udvalgene får her en status på arbejdet.

 

3,6 mio. kr. til stabilisering af driften

Der blev i 2018, i samarbejde med Økonomiafdelingen, foretaget en økonomisk kortlægning af den samlede misbrugsindsats i Fredericia Kommune. Kortlægningen viste, at der var et forventet merforbrug på 3,6 mio. kroner for budget 2019. Merforbruget skyldes: 

  • Løn - 2 mio. kr. 
  • Ekstern behandling – 1,6 mio. kr.  

En reduktion af budgetunderskuddet ville dermed have krævet en reduktion af medarbejderstaben, da borgerne selv kan bestemme i hvilken kommune de ønsker at modtage ambulantbehandling og Fredericia Kommune er forpligtet til at afholde udgiften. Ligeledes kan en borger ønske at komme i døgnbehandling. Ønsket skal Rusmiddelcenteret behandle som en ansøgning. Får borgeren afslag fra Rusmiddelcenteret, på baggrund af en vurdering af at Rusmiddelcenteret selv kan varetage opgaven, kan borgeren klage til Ankestyrelsen, som træffer endelig afgørelse. Udgifterne til ekstern behandling kan derfor være svære at forudse.  

Med de 3,6 mio. kr. til stabilisering af driften, er økonomien nu sikret, så Fredericia Kommunes behandlingsindsats;

  • Også fremover lever op til nationale sundhedsfaglige og lovgivningsmæssige krav
  • Fortsat består af en række virkningsfulde tilbud
  • Er sikret adgang til døgnbehandling i begrænset omfang

 

 

1,3 mio. kr. til forebyggelse

Der er prioriteret 1.3 mio. kr. til en yderligere styrkelse af U-turns tilstedeværelse på Fredericias skoler og ungdomsuddannelser. U-turn er i fuld gang med denne opgave.

U-turn er et kommunalt tilbud i Fredericia Kommune til unge under 25 år, som har et problematisk forbrug af alkohol, hash eller andre stoffer. Det er også et tilbud til familier, netværk og professionelle omkring de unge. U-turn består af en åben anonym rådgivning, der tilbyder korte samtaleforløb samt tilbud om individuelle behandlingsforløb og gruppeforløb for henholdsvis unge og forældre. U-Turn arbejder herudover med misbrugsforebyggende tiltag som opkvalificering af frontpersonale og dialogoplæg med unge.

 

Forebyggelse i udskolingen

Klassetrin

Hvad

Indhold

7. klasse

Dialogoplæg i alle 7. klasserne. Oplæggene afholdes inden udgangen af 2020.

Oplægget varer 2 lektioner og omhandler temaer som alkohol og gruppe pres, ungdomskultur, rusmidler og dating, flertalsmisforståelser samt hvordan passer vi på hinanden. Oplægget berører også emner som skadevirkninger af lattergas og cannabis.

8. klasse

Der er lavet aftaler om opfølgende dialogoplæg med alle 8 klasser i kommunen. Også privatskolerne.

Deltagelse på sundhedsdagene og opfølgning på oplæggene i 7. klasse.

9. klasse

Oplæg bookes af lærer og pædagoger efter behov.

 

I 9 klasse laver U-Turn tilpassede dialogoplæg. Der tages udgangspunkt i faktiske problematikker der er i klassen og designer oplægget herefter.

10. klasse

Der er booket dialogoplæg primo september 2020.

Overgange fra udskolingen til ungdomsuddannelserne og 10. klasse, er særligt sårbare tidspunkter. U-Turn anbefaler, at der i forbindelse med introugerne (de første 14 dage) i 10. klasse laves et dialogoplæg med alle 10. klasserne. Disse oplæg har en varighed på 2 lektioner.

Temaer som ungdomskultur og alkohol, cannabis og weekendstoffer er i centrum.

Privatskoler

Der er taget kontakt til privatskolerne. Der er afholdt møde med Realskolen i august.

 

Der er aftalt opfølgende dialogoplæg i 8. klasse, som opsamling på sundhedsdagene for dette klassetrin, hvor privatskolerne også deltager.

 

 

 

Forebyggelse på Ungdomsuddannelserne

Der er afholdes oplæg for 40 uddannelsesvejledere d. 26. august. Herudover er der afholdt møde med repræsentanter fra Fredericias ungdomsuddannelser i august, hvor det blev aftalt at uddannelsesinstitutionerne hver især udpeger 1-2 nøglepersoner, som deltager i en workshop om misbrugsforebyggelse.

Endvidere blev det besluttet, at der skal laves en fælles misbrugspolitik på tværs af ungdomsuddannelserne. De nuværende politikker sendes til U-turn, som samler og laver et udkast, som Fredericia Uddannelsesråd arbejdes videre med i. Når politikken er udarbejdet, bliver der udarbejdet særskilte handleplaner, som er tilpasset de enkelte uddannelsesinstitutioner.

Der arbejdes pt. på at finde lokale til fremskudt rådgivning på Uddannelsescentret tæt på Den Kommunale Ungeindsats, således at denne rådgivning kan være så anonym som muligt.

Opkvalificering af frontpersonale

Skolerne har, på U-Turns initiativ, udpeget 1-2 nøglepersoner, som får en særlig grundig opkvalificering i forhold til misbrugsforebyggelse. Dette sættes i gang d. 30. september med grundkursus gennem Projekt Pas (rusmiddelforebyggende undervisning), efterfulgt af en særlig tilrettelagt undervisning og sparring fra U-Turns personale. Projekt Pas grundkursus er støttet af Lions Club.

Senere vil det også blive muligt for nøglepersonerne på ungdomsuddannelserne, at få denne opkvalificering. Der er også afholdt møde med lederen af ungemiljøerne i Fredericia, og der er aftalt møder med koordinatorer i hvert ungemiljø i forhold til opkvalificering og sparring.

 

Forældre/pårørendetilbud

Der er etableret et gruppetilbud til forældre og pårørende i U-turn, med opstart 20. august. I tilbuddet arbejdes der med emnerne; rusmidlernes udfordringer, kommunikation og dialog, ungdomslivets udfordringer samt strategier for fremtiden. Herudover tilbydes der også individuelle samtaler til forældre og pårørende.

 

0,1 mio. til et handlingsnetværk under Strategi for Udsathed

I forbindelse med Budget 2020 blev der udtrykt et politisk ønske om at danne en tværgående alliance mod misbrug. Der har været afholdt et indledende møde med en lang række eksterne og kommunale interessenter i regi af Strategi for Udsathed, hvor der blev udtrykt interesse for at deltage i et handlingsnetværk mod misbrug. Handlingsnetværket er tildelt en ramme på 100.000 kr., som de kan formulere konkrete handlingsforslag til misbrugsforebyggelse, som skal godkendes i de politiske udvalg. Handlingsnetværket mødes, grundet corona, næste gang i oktober.

Der arbejdes endvidere på tilrettelæggelse af en lokal informationskampagne målrettet unge og deres pårørende.

Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Vurdering

Ingen.

Indstillinger

Socialområdet indstiller, at Uddannelsesudvalget, Børne- og Skoleudvalget, Sundhedsudvalget og Social- og Beskæftigelsesudvalget tager status på varig styrkelse af misbrugsindsatsen i Fredericia til efterretning.

Beslutning i Sundhedsudvalget den 14-09-2020

Taget til efterretning.

 

Beslutning i Social- og Beskæftigelsesudvalget den 14-09-2020

Udvalget tager status til efterretning.

 

Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 16-09-2020

Taget til efterretning.

Beslutning i Uddannelsesudvalget den 15-09-2020

Taget til efterretning.

Fraværende: Ole Steen Hansen

Punkt 42 Status på aktiviteter under Studieby Fredericia

Sagsresumé

Studieby Fredericia er en samlebetegnelse for initiativer med det formål at forbedre uddannelses- og ungemiljøet for elever og studerende på tværs af 10’ende årgang, ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser i Fredericia Kommune. Til uddannelsesudvalgsmødet den 26. maj 2020 blev der afsat en pulje til initiativer under Studieby Fredericia, herunder Studiestartsevent 2020 og studieopstartsposer til elever og studerende i Fredericia.

 

Uddannelsesudvalget orienteres om status på initiativerne.

 

Sagsbeskrivelse:

Studiestartsevent 2020 og aktiviteter i efteråret

Studiestartsevent 2020 var planlagt til at blive afholdt på Tøjhuset lørdag den 19. september 2020. Arrangementet var målrettet elever på ungdomsuddannelser og 10’ende. klasse i Fredericia Kommune. Det er medlemmer af Studieforum, Ungdommens Hus og Tøjhuset, som har stået for planlægningen og markedsføring af eventet. Grundet Covid-19, 2. bølge i Danmark, har Uddannelsesudvalget besluttet at gentænke arrangementet. Tøjhuset har været i dialog med alle de bookede kunstnere om mulighederne for at udskyde arrangementet til foråret 2021. Alle kunstnere har heldigvis accepteret at følge med til næste år. De unge i planlægningsgruppen får mulighed for at være frivillige til en koncert i Ungdommens Hus og får dermed erfaring med planlægning af events. Det er noget, som de selv har efterspurgt.

 

Studieforum

Studieforum er et dialogforum for elever og studerende i Fredericia. Studieforum mødes jævnligt og diskuterer, hvordan studielivet for elever og studerende i Fredericia kan blive endnu bedre. Studieforum bestod før sommerferien af 10 elever og studerende fra henholdsvis Maskinmesterskolen, Fredericia Gymnasium og IBC Fredericia. I løbet af august og september har Studieby Fredericia været på besøg hos 10’ende, Social- og Sundhedsskolen og EUC Lillebælt med henblik på at rekruttere nye medlemmer. Studieforum afholdte første møde efter sommerferien den 1. september, hvor de unge fik mulighed for at komme med deres inputs til en ny uddannelsespolitik, særligt i forhold til ungemiljøet i Fredericia. I det kommende efterår vil der være fokus på Studieforum som et ’’dialogforum’’. Aktiviteter på tværs af uddannelsesinstitutionerne vil naturligvis blive sat i bero.

 

Caféer til videregående uddannelser

Aktiviteter under Studieby Fredericia er i år blevet opdelt i aktiviteter til elever på ungdomsuddannelserne og til studerende på de videregående uddannelser. Der har været en dialog med studerende fra Maskinmesterskolen, Den Danske Scenekunstskole i Fredericia samt trainee-lærerstuderende om studiecaféer til de videregående uddannelser. På baggrund af denne dialog er der planlagt to initiativer, henholdsvis koncertbilletter til studerende på videregående uddannelser og studiecaféer for unge i Fredericia. Studiecaféerne er efter dialog med Fredericia Uddannelsesråd også udsat til foråret.  

Det vurderes, at de planlagte koncerter stadig kan afvikles i løbet af efteråret, da de lever op til Sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til Corona-restriktioner. Det er tre koncerter, henholdsvis Sømændene, Hug Orm og Hans Philip, som alle vil blive afholdt på Fredericia Teater. Her vil skal publikum sidde ned med god afstand til hinanden. Hver uddannelsesinstitution får adgang til én af koncerterne, og vil blive inviteret ned klassevis til en øl på Tøjhuset før arrangementet. Der er startet 70 nye maskinmestre, 9 nye automationsteknologer, 8 nye studerende på Scenekunstskolen og ca. 25 trainee-lærere.

 

Studieopstartsposer til nye elever og studerende

Til uddannelsesudvalgsmødet den 26. maj blev det besluttet, at elever på ungdomsuddannelserne og politiskoleelever også skulle modtage studieopstartsposerne. I løbet af juni og august har FGU pakket og leveret muleposerne. Der er udleveret muleposer til 140 studerende på de videregående uddannelser, 120 politielever og politidekatelever, 650 erhvervsskoleelever og 600 gymnasieelever.

 

Markedsføring af Studieby Fredericia

Uddannelsesudvalget og Fredericia Uddannelsesråd har drøftet brandingen af Fredericia som Studieby. Der var enighed om, at der skal være et større fokus herpå. Der skal både være et fokus på studerende og særligt på at tiltrække nye studerende til Fredericia. Studieforum skal i højere grad involveres som ambassadører for Studieby Fredericia. Der arbejdes videre med en kampagneplan i dialog med uddannelsesinstitutionerne samt et oplæg til udvalget om mulige indsatsområder.

Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Vurdering

Ingen.

Indstillinger

Politik og Kommunikation indstiller, at Uddannelsesudvalget tager orienteringen til efterretning.

Beslutning i Uddannelsesudvalget den 15-09-2020

Taget til efterretning.

 

Fraværende: Ole Steen Hansen

Punkt 43 Status Trainee-lærer 2020

Sagsresumé

Trainee-læreruddannelsen optager for tredje år et hold med studie- og jobstart i september 2020.

 

Sagsbeskrivelse:

Samarbejdet med UCL om trainee-læreruddannelsen og en uddannelsesstation i Fredericia resulterer for tredje år i træk i holdstart i Fredericia og Jelling samt nyansatte på Fredericias folkeskoler.
 

I alt ansøgte 42 personer om en studieplads ved UCL Jelling. Heraf var 16 født før 1990 og 26 født efter 1990. Af de 42 var 39 optagelsesberettigede, og af de 42 kunne 15 personer opnå en studieplads på baggrund af deres karaktergennemsnit. Den resterende gruppe blev inviteret til en optagelsessamtale. Enkelte bookede ikke en optagelsessamtale, enkelte mødte ikke op til ansættelsessamtale, trak deres ansøgning eller blev tilbudt en studieplads på et andet studie. Kønsfordelingen blandt samtlige ansøgere (42) er 26% mænd og 74% kvinder.

 

I år har Fredericia Kommune ansat i alt 25 trainee-lærerstuderende, der alle har dansk 1.-6.-klasse som hovedfag. De studerende vil som hidtil få undervisning på Fredericia Maskinmesterskole de dage, hvor de ikke varetager deres 25% stilling på en af folkeskolerne i Fredericia Kommune.

Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Vurdering

Ingen.

Indstillinger

Politik og Kommunikation indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

Beslutning i Uddannelsesudvalget den 15-09-2020

Taget til efterretning.

Fraværende: Ole Steen Hansen.

Punkt 44 Status på KUI og FGU

Sagsresumé

Uddannelsesudvalget får en orientering om arbejdet med implementering af den Kommunale Ungeindsats (KUI) og den nye Forberedende Grunduddannelse (FGU).

 

Sagsbeskrivelse:

Den kommunale Ungeindsats (KUI)

I august 2019 trådte ”Lov om kommunale ungeindsats for unge under 25 år” i kraft. Loven betød blandt andet, at kommunerne fik det fulde ansvar for to nye nationale målsætninger:

 

  1. 90 % af en ungdomsårgang skal gennemføre mindst en ungdomsuddannelse inden de fylder 25 år
  2. Andelen af unge under 25, som hverken er i gang med uddannelse eller har en fast tilknytning til arbejdsmarkedet skal halveres.

 

Loven betød blandt andet, at kommunerne skal koordinere indsatsen på tværs af uddannelses-, social- og arbejdsmarkedsområdet i én sammenhængende uddannelsesplan, at de unge (og forældrene) skal opleve én indgang til kommunen, og at unge med behov herfor skal have en koordinerende kontaktperson.

 

Uddannelsesudvalget får en orientering om status på implementering af loven i Fredericia Kommune.

 

Den forberedende Ungdomsuddannelse (FGU)

Sammen med KUI-loven trådte loven om en forberedende ungdomsuddannelse i kraft. Den nye ungdomsuddannelse skal hjælpe kommunerne med at realisere de nye målsætninger. FGU samler den tidligere produktionsskole, erhvervsgrunduddannelsen, den kombinerede ungdomsuddannelse, forberedende voksenundervisning for unge under 25 år og almen voksenuddannelse for unge under 25 år i én uddannelse med 3 spor. Det er kommunen som målgruppevurderer til uddannelsen og udarbejder uddannelsesplanen i samarbejde med den unge og forældrene, hvis den unge er under 18 år. Fredericia Kommune er en del af FGU Trekanten, som dækker Middelfart, Fredericia, Vejle og Billund Kommuner. Der er i alt 5 FGU skoler i vores dækningsområde, hvoraf den ene ligger i Fredericia.

 

Uddannelsesudvalget får en orientering om, hvordan FGU´en er kommet fra start i Fredericia Kommune.

 

Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Vurdering

Ingen.

Indstillinger

Politik og Kommunikation indstiller, at orienteringen drøftes og tages til efterretning.

Beslutning i Uddannelsesudvalget den 15-09-2020

Taget til efterretning.

 

Fraværende: Ole Steen Hansen.

Punkt 45 Coronastatus på uddannelsesinstitutioner

Sagsresumé

Alle ungdoms- og videregående uddannelsesinstitutioner redegør i bilaget for, hvilke restriktioner og præciserede retningslinjer man har på uddannelsesinstitutionerne i Fredericia Kommune.

 

Sagsbeskrivelse:

Alle uddannelsesinstitutioner har tilrettelagt undervisning og pauser, således der opstår mindst mulig kontakt mellem personer, som ikke går i hinandens stamklasse. Der er forskudte pauser, og alle større sociale arrangementer er enten aflyst eller forsøgt ændret til andet, der giver socialt udbytte for særligt de nye elever og studerende. Studieture og andre aktiviteter ud af landet er aflyst og forsøgt ændret til indenrigs aktivitet.

Høje standarder for rengøring, afspritning og håndsprit er implementeret på alle institutioner.

Studiestartsfest og andre begivenheder, der samler hele skolen er aflyst for alles vedkommende.

Skulle der opstå tilfælde af smittede person eller personer, hjemsendes den pågældendes stamklasse og der foretages så vidt muligt smitteopsporende tiltag på skolen.

 

De af myndighederne gældende retningslinjer og anbefalinger er for alle institutioner implementeret og iværksat med høj grad af opmærksomhed fra ledelse, ansatte og elever/studerende.

Økonomiske konsekvenser

Ingen.

Vurdering

Ingen.

Indstillinger

Politik og Kommunikation indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

 

Beslutning i Uddannelsesudvalget den 15-09-2020

Taget til efterretning.

 

Fraværende: Ole Steen Hansen og Pernelle Jensen

Punkt 46 Orientering (Lukket)