Borgere i Det Grønne Rum
Slå adgang med tegn til/fra

Det Grønne Rum

Grundet den nuværende situation og forholdsregler i forbindelse med CoronaVirus, har vi valgt at lukke Det Grønne Rum i Danmarksgade 13 for besøgende. Vi håber det snart bliver muligt at åbne op igen

Det Grønne Rum er Fredericias inspirations- og dialogrum for bæredygtig udvikling. Her møder vi hinanden til en snak om bæredygtighed og du kan opleve udstillinger, events, pop-up caféer, workshops, foredrag og borgermøder arrangeret af og med byens borgere, skoler, foreninger og virksomheder som vil være med til at udvikle Fredericia til en bæredygtig by.

Følg med i udviklingen af byen og vær med til at skabe lige præcis den by du allerhelst vil bo i. Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid, så derfor ligger Det Grønne Rum der, hvor vi møder hinanden – midt i gågaden – midt i hverdagslivet. 

 

Vil du vide mere?

Så kom og besøg os i Det Grønne Rum til en snak, eller ring til os i vores åbningstider. Se "Kontaktinformation" for åbningstider m.m. Følg os også på Facebook (Det Grønne Rum) og Instagram (detgronnerum).  

FN's 17 verdensmål og børnenes verdensmål

FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling

Kerneværdierne i Det Grønne Rum, er bygget op omkring FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, der blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere i 2015. Målene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, der frem mod 2030 skal sikre retningen med en mere bæredygtig udvikling, for hele verden. De 17 verdensmål arbejder blandt andet for at afskaffe fattigdom og sult, reducere ulighed, sikre god uddannelse, højne sundheden og fremme en mere bæredygtig økonomisk vækst.

Du kan finde mere information om verdensmålene i Fredericia under "Læs også". 

 

Børnenes verdensmål for bæredygtig udvikling i Fredericia Kommune

Verdensmålene er vigtige for alle, men illustrationerne på FN’s verdensmål kan være meget komplekse at forstå for børn ned til 4-5-årsalderen. Derfor har Fredericia Kommune udviklet et inspirationsmateriale for at give børn kendskab til verdensmålene via illustrationer, der er genkendelige og forståelige for børnene.

Til hvert verdensmål er der:

 • En kort forklaring på, hvad illustrationen forestiller, og hvad verdensmålet handler om.
 • Eksempler på, hvorledes fagpersoner sammen med børnene kan snakke om og lave aktiviteter, der er med til at sætte fokus på de enkelte mål og opfylde dem.
 • Konkrete bud på, hvordan det enkelte barn kan opfylde verdensmålene med såkaldte ”Heltehandlinger”

Du kan finde materiale og mere information vedrørende Børnenes Verdensmål under "Læs også". 

Undervisning

Det Grønne Rum er hele Fredericia inspirations- og dialogrum for bæredygtighed, og er derfor også et spændende undervisningssted, hvor lærring og formidling om bæredygtighed er i centrum for udviklingen af en bæredygtig fremtid.

Her kan I se eksemplar på nogle af de aktuelle workshops, der lige nu tilbydes i Det Grønne Rum, og henvender sig til indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. 

Har jeres klasser arbejdet med FN's 17 verdensmål eller har eleverne f.eks. været i proces om lokal eller global bæredygtighed, ude på jeres skole, så er muligheden lige her, for at komme og udstille fra elevernes projekter i Det Grønne Rum. 

Har eleverne egne idéer til nye workshops, events eller har de mod på at formidle til andre? 

Vi hjælper jer rigtig gerne med at udvikle jeres idéer til jeres brug af Det Grønne Rum - i hjertet af Fredericia til inspiration for både elever og besøgende.

Book en workshop gennem Skoletjenesten, eller kontakt os vedrørende udstilling og events i Det Grønne Rum. 

Daginstitutioner og indskoling

For daginstitutioner og indskolingen har vi forskellige workshops om bæredygtighed, der favner i børnehøjde.

"Når vi besøger Det grønne Rum med en flok 4-5 årige børn, oplever vi et engageret personale der forstår at formidle miljø, bæredygtighed og verdensmål på en måde der er i øjenhøjde med børnene. Børnene bliver inddraget i processerne og kommer hjem med stor viden der arbejdes videre med i institutionen. Børnene formidler senere deres viden videre til forældrene og vi hører at der også bliver talt om ”Verdensmål, vi skal passe på naturen, bæredygtighed” osv. når familien sidder ved aftensmåltidet derhjemme." Pædagogisk leder i Børnehuset Valhalla, Connie Bøje Lubek

 Læs mere om de forskellige workshops nedenfor.  

Børnenes Verdensmål

Børnenes verdensmål er inspiration til at lære verdensmålene at kende i børnehøjde. I Det Grønne Rum tilbydes der Workshops henvendt til børn i alderen 4-10 år. Workshoppen varer som udgangspunkt ca. 60 min., og er gratis. Workshoppen indeholder en tilpasset gennemgang af verdensmålene, alt efter hvor meget man allerede har arbejdet med Verdensmålene i den enkelte daginstitution eller skoleklasse.

For at workshopholderen kan forberede sig så godt som muligt, skal workshoppen bookes senest 14 dage før. For booking, send da en mail til pædagogisk leder Gitte Lind Jørgensen med forespørgsel og kontaktoplysninger på gitte.jorgensen@fredericia.dk

Læs mere på Skoletjenesten.dk

Hjælp de vilde bier

Til en workshop om vilde bier skal introduceres eleverne til bien som levende organisme. De vil gennem fortælling og tegning få viden om dens levevis og livscyklus, og hvorfor bier er vigtige i vores natur og for bestøvning af planter. I forløbet bygger eleverne selv et bihotel i Det Grønne Rum, så de får mulighed for at fordybe sig og følge biens liv hjemme på skolen.
For booking send da en mail til bæredygtighedskoordinator Annemette Bargum på annemette.bargum@fredericia.dk

Læs mere på Skoletjenesten.dk

Skraldekunst

På workshoppen lærer eleverne om genbrug og affald som ressource. Vi laver skraldekunst hvor børnene kan bruge deres fantasi og sanser til at lave sjov kunst ud af forsklligt affald. Vi klipper, maler, limer fantasifigurer og skægge dyr ud af f.eks. dåser, pap, vinpropper, plastikflasker og meget mere. Børnene er velkomne til selv at medtage affald, som f.eks. tomme mælkekartoner, toiletruller, køkkenruller og dåser.
For booking kontakt da affald.genbrug@fredericia.dk og ved yderligere spørgsmål kontakt Miljøtekniker Mette Lorentzen på mette.lorentzen@fredericia.dk

 

Udskoling og ungdomsuddannelser

Har I som skoleklasse arbejdet med spændende forløb om bæredygtighed? Så har I mulighed for at udstille elevernes projekter og lave events i hjertet af Fredericia til både glæde og inspiration for elever og besøgende.

Tidligere har vi bl.a. haft besøg af elever fra Mesterkoklinjen på Ullerup Bæk Skolen, som åbnede pop-up café med fokus på sunde madvaner og madspild. FGU Trekanten kom forbi i en uge, og omdannede Det Grønne Rum til syværksted, hvor eleverne syede fredericianernes brugte skjorter og tøjrester om til lækre indkøbsnet. Elever fra HTX har brugt Det Grønne Rum til at afholde interviews og optage videoer om bæredygtighed.

Mulighederne er rigtig mange, og vi hjælper jer rigtig gerne med hjælp og sparring til både udstilling og events.

Hvad kan vi tilbyde? 

 • Markedsføring på sociale medier
 • Lokation i centrum af Fredericia midtby
 • Faglig sparring

Er i interesserede i at udstillige projekter, afholde events eller pop-up arrangementer, så kontakt os på dgr@fredericia.dk eller tlf. 41141126. 

 

Virksomheder

Vi bidrager alle til et bæredygtigt samfund, og mange virksomheder er gode til at fremme både den miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed. Det kan f.eks.være gennem en stærk CSR politik, at der arbejdes målrettet med at sikre en bæredygtig grøn omstilling gennem cirkulær økonomi, til at der skabes øget biodiversitet på en virksomheds matrikel. Det er altsammen en aktiv del af at fremme opfyldelsen af verdensmålene. 

Ørsted A/S beliggende i Skærbæk, beskriver selv deres arbejde med bæredygtighed som:

"Vi kan ikke fortælle vores børnebørn, at vi ikke formåede at passe på jordkloden, fordi vi var alt for optaget af at tænke på vores eget velbefindende. Vi skal gøre noget nu" CEO, Henrik Poulsen. 

I Det Grønne Rum har vi løbende samarbejder med forskellige typer af virksomheder - både små og store. Gennem udstillinger og events inspirerer vi hinanden og fortæller de gode historier om bæredygtighed. Har din virksomhed lyst til at fortælle jeres historie om bæredygtighed, så tag fat i os.

Vi er klar til at hjælpe din virksomhed med: 

 • Udstilling af hvordan i arbejder med bæredygtighed
 • Events og pop-up arrangementer 
Hverdagsaktivister

Grib chancen - gør Fredericia bæredygtig!

Har du er hverdagsaktivist i maven, og har dig og dine venner lyst til at planlægge events og lave formidling om bæredygtighed? Så grib chancen for at tage en af byens bedste lokationer i brug. I Det Grønne Rum er der altid nye udstillinger og masser af forskellige events hele året. Alle kan komme og bruge rummet til at mødes og lave forskellige bæredygtige aktiviteter - kun fantasien sætter grænser. 

Vi er klar til at hjælpe dig med:

 • Sparring på udvikling af events og udstillinger
 • Markedsføring
 • Brug af forskelligt materiale til events 

Kom forbi og besøg os i Det Grønne Rum og vær med til at gøre hverdagsaktivismen endnu stærkere. 

Kommende arrangementer

I Det Grønne rum ændres udstillingen løbende og vi holder en masse spændende gratis arrangementer du kan deltage i. Du kan følge med i alle arrangementer nedenfor eller på Facebooksiden ”Det Grønne Fredericia”. 

Kommende arrangementer: 

Det Grønne Rum holder pt. lukket grundet omstændighederne med Coronavirus. Vi opdaterer med kommende arrangementer når rummet åbner igen. 

Dine idéer til events og workshops

Har du en god og bæredygtig idé?

Går du og drømmer om at holde et event eller en workshop med bæredygtighed som tema, så stik hovedet ind forbi Det Grønne Rum eller kontakt os på dgr@fredericia.dk - måske bliver det dig der skaber det næste event eller spændende projekt!