Borgere i Det Grønne Rum

Det Grønne Rum

Lad dine idéer spire og gro

Obs. Vi holder dog vinterlukket fra søndag den 22. december 2019 til fredag den 31. januar 2020

Det Grønne Rum er Fredericias udstillings- og dialogrum for en bæredygtig udvikling af Fredericia. Her møder vi hinanden til en snak om bæredygtighed og du kan opleve udstillinger, events, pop-up caféer, workshops, foredrag og borgermøder arrangeret i samarbejde med byens borgere, skoler, foreninger og virksomheder som vil være med til at udvikle Fredericia til en bæredygtig by.

Følg med i udviklingen af byen og vær med til at skabe lige præcis den by du allerhelst vil bo i. Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid, så derfor ligger Det Grønne Rum der, hvor vi møder hinanden – midt i gågaden – midt i hverdagslivet. 

 

Vil du vide mere?

Så kom og besøg os i Det Grønne Rum til en snak, eller ring til os i vores åbningstider. Se "Kontaktinformation" for åbningstider m.m.

FN's 17 verdensmål og børnenes verdensmål

FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling

Kerneværdierne i Det Grønne Rum, er bygget op omkring FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, der blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere i 2015. Målene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, der frem mod 2030 skal sikre retningen med en mere bæredygtig udvikling, for hele verden. De 17 verdensmål arbejder blandt andet for at afskaffe fattigdom og sult, reducere ulighed, sikre god uddannelse, højne sundheden og fremme en mere bæredygtig økonomisk vækst.

Du kan finde mere information om verdensmålene i Fredericia under "Læs også". 

 

Børnenes verdensmål for bæredygtig udvikling i Fredericia Kommune

Verdensmålene er vigtige for alle, men illustrationerne på FN’s verdensmål kan være meget komplekse at forstå for børn ned til 4-5-årsalderen. Derfor har Fredericia Kommune udviklet et inspirationsmateriale for at give børn kendskab til verdensmålene via illustrationer, der er genkendelige og forståelige for børnene.

Til hvert verdensmål er der:

  • En kort forklaring på, hvad illustrationen forestiller, og hvad verdensmålet handler om.
  • Eksempler på, hvorledes fagpersoner sammen med børnene kan snakke om og lave aktiviteter, der er med til at sætte fokus på de enkelte mål og opfylde dem.
  • Konkrete bud på, hvordan det enkelte barn kan opfylde verdensmålene med såkaldte ”Heltehandlinger”

Du kan finde materiale og mere information vedrørende Børnenes Verdensmål under "Læs også". 

Skoler, børnehaver og institutioner

Det Grønne Rum fungerer også som et spændende undervisningssted, hvor du som børne- og ungdomsinstitution kan booke en gratis workshop. Vi har mange forskellige workshops om bæredygtighed, der favner i børnehøjde som eksempelvis børnenes verdensmål, insekthoteller, hjælp fisken og skraldekunst. Læs mere om de forskellige workshops nedenfor.  

Børnenes Verdensmål

Som supplement til arbejdet med Børnenes verdensmål, tilbydes der Workshops i Det Grønne Rum. Workshoppen er henvendt til børn i alderen 4-10 år, varer som udgangspunkt ca. 60 min. og er gratis. Workshoppen indeholder en tilpasset gennemgang af verdensmålene, alt efter hvor meget man allerede har arbejdet med Verdensmålene i den enkelte daginstitution eller skoleklasse.

For at workshopholderen kan forberede sig så godt som muligt, skal workshoppen bookes senest 14 dage før. For booking, send da en mail til pædagogisk leder Gitte Lind Jørgensen med forespørgsel og kontaktoplysninger på gitte.jorgensen@fredericia.dk

Læs mere på Skoletjenesten.dk

Hjælp de vilde bier

Til en workshop om vilde bier skal introduceres eleverne til bien som levende organisme. De vil gennem fortælling og tegning få viden om dens levevis og livscyklus, og hvorfor bier er vigtige i vores natur og for bestøvning af planter. I forløbet bygger eleverne selv et bihotel i Det Grønne Rum, så de får mulighed for at fordybe sig og følge biens liv hjemme på skolen.
For booking send da en mail til bæredygtighedskoordinator Annemette Bargum på annemette.bargum@fredericia.dk

Læs mere på Skoletjenesten.dk

Hjælp fisken

”Hjælp Fisken” er et tilbud til dansk eller sprogfagene, med et formidlingsevent i Det Grønne Rum. Gennem film, IT-præsentationer, plakater, sociale medier og evt. flere sprog udvikler eleverne en kampagne, som anviser handlemuligheder i forhold til et godt vandmiljø. Natur & Miljø-afdelingen understøtter med fagligt input og mulighed for undervisning ved et vandløb. Workshoppen henvender sig til 4., 5. og 6. klassetrin.
For booking send da en mail til bæredygtighedskoordinator Annemette Bargum på annemette.bargum@fredericia.dk.  

Læs mere på Skoletjenesten.dk

Skraldekunst

I Det Grønne Rum laver vi skraldekunst hvor børnene kan bruge deres fantasi og sanser til at lave sjov kunst ud af emballage. Vi klipper, maler, limer fantasifigurer og skægge dyr ud af f.eks. dåser, pap, vinpropper, plastikflasker og meget mere. Børnene er velkomne til selv at medtage f.eks. tomme mælkekartoner, toiletruller, køkkenruller og dåser.
For booking kontakt da affald.genbrug@fredericia.dk og ved yderligere spørgsmål kontakt Miljøtekniker Mette Lorentzen på mette.lorentzen@fredericia.dk

Kommende arrangementer

I Det Grønne rum ændres udstillingen løbende og vi holder en masse spændende gratis arrangementer du kan deltage i. Du kan følge med i alle arrangementer nedenfor eller på Facebooksiden ”Det Grønne Fredericia”. 

Kommende arrangementer: 

Dine idéer til events og workshops

Har du en god og bæredygtig idé?

Går du og drømmer om at holde et event eller en workshop med bæredygtighed som tema, så stik hovedet ind forbi Det Grønne Rum eller kontakt os på dgr@fredericia.dk - måske bliver det dig der skaber det næste event eller spændende projekt!