Borgere i Det Grønne Rum

Det Grønne Rum

Lad dine idéer spire og gro

Det Grønne Rum er Fredericias udstillings- og dialogrum for en bæredygtig udvikling af Fredericia. Her møder vi hinanden til en snak om bæredygtighed og du kan opleve udstillinger, events, pop-up caféer, workshops, foredrag og borgermøder arrangeret i samarbejde med byens borgere, skoler, foreninger og virksomheder som vil være med til at udvikle Fredericia til en bæredygtig by.

Følg med i udviklingen af byen og vær med til at skabe lige præcis den by du allerhelst vil bo i. Sammen skaber vi en bæredygtig fremtid, så derfor ligger Det Grønne Rum der, hvor vi møder hinanden – midt i gågaden – midt i hverdagslivet. 

 

Vil du vide mere?

Så kom og besøg os i Det Grønne Rum til en snak, eller ring til os i vores åbningstider. Se kontaktinformation for åbningstider m.m.

FN's 17 verdensmål

FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling

Kerneværdierne i Det Grønne Rum, er bygget op omkring FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, der blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere i 2015. Målene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, der frem mod 2030 skal sikre retningen med en mere bæredygtig udvikling, for hele verden. De 17 verdensmål arbejder blandt andet for at afskaffe fattigdom og sult, reducere ulighed, sikre god uddannelse, højne sundheden og fremme en mere bæredygtig økonomisk vækst.

Du kan finde mere information om verdensmålene i Fredericia under "Læs også". 

 

Børnenes verdensmål for bæredygtig udvikling i Fredericia Kommune

Verdensmålene er vigtige for alle, men illustrationerne på FN’s verdensmål kan være meget komplekse at forstå for børn ned til 4-5-årsalderen. Derfor har Fredericia Kommune udviklet et inspirationsmateriale for at give børn kendskab til verdensmålene via illustrationer, der er genkendelige og forståelige for børnene.

Til hvert verdensmål er der:

  • En kort forklaring på, hvad illustrationen forestiller, og hvad verdensmålet handler om.
  • Eksempler på, hvorledes fagpersoner sammen med børnene kan snakke om og lave aktiviteter, der er med til at sætte fokus på de enkelte mål og opfylde dem.
  • Konkrete bud på, hvordan det enkelte barn kan opfylde verdensmålene med såkaldte ”Heltehandlinger”

Du kan finde materiale og mere information vedrørende Børnenes Verdensmål under "Læs også". 

Skoler, børnehaver og institutioner

Det Grønne Rum fungerer også som et spændende undervisningssted. Vi har mange samarbejder med blandt andet forskellige børne- og ungdomsinstitutioner. Vi har mange forskellige workshops om bæredygtighed, der favner i børnehøjde som eksempelvis børnenes verdensmål, insekthoteller og skraldekunst. Du kan som institution booke en workshop i Det Grønne Rum.  

Efterårets udstilling og events

I Det Grønne rum ændres udstillingen hver tredje måned, i samtid med at årstiderne skifter. I de næste tre måneder kan du i Det Grønne Rum følge med i, hvordan vi i Fredericia forebygger og håndterer klimaudfordringerne – og du kan være med! Fredericia er inviteret til at følge i fodsporene på de mest klimaambitiøse byer i verden og blive en del af en gruppe af internationale klimafrontløbere. Få mere at vide om Fredericas klimaplan, der skal leve op til Parisaftalen.

Spildevand er et stort indsatsområde og kommunen er i gang med at lave en ny spildevandsplan. Du kan komme og få lidt viden om spildevand og fokuspunkter til den. Hvis du har spørgsmål om spildevand for din ejendom, så kan du få svar på dem. 

Vi bygger også et helt nyt affaldscenter, som skal fremme både sorteringen og genanvendelsen af vores affald og dermed begrænse vores CO2 udledning. 

Alt det kan du blive meget klogere på i udstillingen, som vi denne gang har udformet som et mini Escaperoom, hvor du for at komme igennem skal løse både små og store klimaudfordringer undervejs. Og det bedste er, at du dermed er med i vores cool konkurrence om de fedeste klimapræmier

Kvartalets arrangementer: 

Du kan følge med i alle efterårets arrangementer under "Læs også", på Facebooksiden ”Det Grønne Fredericia” eller du kan hente programmet i Det Grønne Rum.

Dine idéer til events og workshops

Har du en god og bæredygtig idé?

Går du og drømmer om at holde et event eller en workshop med bæredygtighed som tema, så stik hovedet ind forbi Det Grønne Rum eller kontakt os på dgr@fredericia.dk - måske bliver det dig der skaber det næste event eller spændende projekt!