Slå adgang med tegn til/fra

36 vil gerne være trainee-lærer i Fredericia

For tredje år i træk er det lykkedes Fredericia Kommune og UCL Jelling at tiltrække studerende og ansøgere til trainee-læreruddannelsen, hvor de studerende ansættes som trainees på skolerne samtidigt med deres lærerstudie.

Da deadline for ansøgninger til et trainee-lærerjob i Fredericia Kommune udløb 15. april havde 36 personer ansøgt stillingen som trainee-lærer. Det er en stilling, som svarer til en 25% fast stilling på en af kommunens skoler, og den går hånd i hånd med deres uddannelse som lærer.

”Jeg er meget tilfreds med, at der allerede er 36 ansøgere til trainee-stillingerne.

Det har vist sig som et godt og attraktivt koncept, at man som studerende har et fuldtidslærerstudie samtidig med en ansættelse som trainee-lærer i Fredericia Kommune. Det kræver meget af den studerende, og vores indtryk er, at vores trainee-studerende bliver endnu bedre, når det kommer til at stå i klasseværelset som nyuddannet lærer”, beskrives det af formanden for Uddannelsesudvalget, Pernelle Jensen.

Trainee-læreruddannelsen foregår som et ansættelsesforhold på en af folkeskolerne i Fredericia tre dage om ugen og de to øvrige to dage har de undervisning i Jelling. På de dage, hvor de studerende arbejder som lærer er der efterfølgende studiegruppearbejde og undervisning i lokaler på Fredericia Maskinmesterskole.

”Jeg er glad for, at vi for tredje år i træk kan starte et hold af lærer-trainee studerende i Fredericia op. De studerende er en stor hjælp ude på skolerne, da de indgår som ekstra ressourcer på skolen. Personligt er jeg meget glad for, at de vores trainees, som en del af deres arbejde, indgår som to-lærer i undervisningen og på den måde kan være med til at støtte nogle af de svageste elever i klasserne”, siger næstformand for Uddannelsesudvalget, Inger Nielsen.

På UCL´s læreruddannelse er man også meget glad for projektet, og den særlige tilrettelæggelsesform, som trainee-læreruddannelsen er. Uddannelsesleder, Annette Falk, UCL uddyber glæden:

”Vi ser altid nogle meget motiverede studerende i Jelling, men kombinationen af at de trainee-lærerstuderende har et kollegaskab i samme kommune har nok betydet lidt ekstra for motivationen og engagementet i uddannelsen, og så egner uddannelsen og ansættelsen sig også meget godt til personer, som et stykke inde i livet har mod på et karriereskift. Men denne uddannelse stiller også lidt højere krav til egene fleksibilitet og lyst til at pendle mellem flere lokationer”.

FAKTA

Hvis man gerne vil vide mere om den særligt tilrettelagte trainee-læreruddannelse, kan man læse mere på www.ucl.dk eller kontakte studievejledningen på UCL Jelling - arel@ucl.dk 

Optagelse på trainee-læreruddannelsen kan både ske vis kvote 2 og kvote 1. Kvote 1 har ansøgningsfrist den 5. juli. Der vil i forbindelse med kvote 1 være en ny ansøgningsrunde til trainee-lærerstillingerne, og de findes på www.fredericia.dk