Slå adgang med tegn til/fra

Bevaringsfonden for fæstningsbyen Fredericia takker af efter seks år

De seneste seks år har en særlig byfond hjulpet med at forskønne Fredericias historiske bykerne. 122 restaureringsprojekter er det blevet til.

Siden 2013 har Fredericia Kommune i samarbejde med A.P. Møller Fonden uddelt midler til private husejere inden for voldene i Fredericia med henblik på at restaurere de gamle huse i overensstemmelse med den oprindelige arkitektur.  

A.P. Møller Fonden har doneret 65 mio. kroner til projektet og oprettet Bevaringsfonden for fæstningsbyen Fredericia til at administrere midlerne. Nu er pengene brugt med det resultat, at hele 122 projekter har modtaget støtte. 

”Bevaringsfonden har givet et kæmpeløft til Fredericia. Vi er en kommune med en meget stolt historie, som nu kan anes i endnu højere grad, når man går en tur gennem bymidten. Mange huse er ført tilbage til deres oprindelige arkitektur, vi har igen fået forhaver i Nørre Voldgade, og hele bymidten har fået nye gadenavneskilte i den oprindelige røde farve og hvide typografi. Projektet har løftet den historiske bykerne ind i fremtiden som én af Danmarks smukkeste byer, hvis du spørger mig, ” siger borgmester Jacob Bjerregaard.

På torsdag d. 27. juni afholder Fredericia Kommune og A.P. Møller Fonden en reception for at markere Bevaringsfondens afslutning. Her vil resultater gennem de seneste seks år blive præsenteret. Pressen er velkommen.

Bog om Fredericias arkitektur udkommer 
I forbindelse med afslutningen på Bevaringsfondens arbejde udkommer en bog om den unikke arkitektur i Fredericia. Bogen hedder ”Fredericia mellem fortid og fremtid” og giver bl.a. en indføring i byens historie, en guide til byens arkitektur og en indsigt i den særlige bevaringsindsats, som Bevaringsfonden har stået for. 

Bogen er udgjort af forskellige bidrag, bl.a. fra tidligere direktør i A.P. Møller Fonden Ove Hornby, arkitekt Ulla Lunn, arkitekt Hans Scheving og borgmester Jacob Bjerregaard. Lokalhistorisk Forlag, Fredericia udgiver bogen, der har en bogladepris på 150 kr. Den udkommer d. 27. juni og præsenteres ved receptionen samme dag. 

Tid og sted
Torsdag d. 27. juni kl. 15.00-16.45 i Tøjhuset, Gothersgade 34, 7000 Fredericia. Efter receptionen er der byvandring til de arkitektoniske projekter, som indsatsen har været med til at bevare. Pressen er velkommen ved reception og byvandring.