Slå adgang med tegn til/fra

Bjørg Gamst konstitueres som teaterchef for Fredericia Musicalteater

Bestyrelsen for det nye Fredericia Musicalteater har besluttet at konstituere Bjørg Gamst som teaterchef. Samtidig slås to stillinger op

Mens teateret og byen stadig venter i spænding på afgørelsen om §5 status fra Kulturministeriet, har bestyrelsen for Fredericia Musicalteater besluttet at konstituere Bjørg Gamst som teaterchef.

Bjørg er ansat som projektansvarlig i Fredericia Kommune i forbindelse med genetableringen af et nyt musicalteater i byen. Med mange års erfaring fra musicalverdenen har hun et indgående kendskab til scenekunsten.

”Vi har brug for at komme i gang med planlægningen af efterårets forestillinger på scenen i Prinsessegade i Fredericia. Bjørg har været med i genrejsningen fra start, og hun kender derfor alle detaljer ud og ind. Hun er derfor den rigtige til at få projektet godt fra start, mens bestyrelsen tager os tid til at sætte det rigtige hold på den lange bane”, siger Grete Højgaard, bestyrelsesformand for Fredericia Musicalteater.

38-årige Bjørg er et kendt ansigt fra scenen og i gadebilledet i Fredericia. Tilbage i november 2020 blev hun ansat som projektansvarlig i Fredericia Kommune i forbindelse med genrejsningen af et nyt teater i byen. Hun er uddannet bachelor i Statskundskab fra Københavns Universitet og har også taget musicalperformeruddannelsen i Fredericia. I 2011 blev hun fastansat som skuespiller på det nu tidligere Fredericia Teater, og fra 2019 var hun producent og en fast del af den kreative ledelse.

”Jeg kan slet ikke forklare med ord, hvor vigtig det her projekt er for mig. Jeg brænder passioneret for musicals og lige præcis det, vi kan med genren i Fredericia. Det er så uendeligt vigtigt for mig, at vi lykkes med at blive Danmarks musicalby igen”, siger Bjørg Gamst, der til daglig bor i Fredericia sammen med sin mand Lars Mølsted, der også er musicalperformer. Sammen har de børnene Halfdan og Gorm.

Stillinger slået op
Bestyrelsen slår samtidig to stillinger op. Det drejer sig om stillingerne som teaterchef og økonomichef, som begge i samarbejde med bestyrelsen skal sikre en god balance mellem kroner og kunstneriske ambitioner i den daglige drift og udvikling af scenekunsten i teatret. Der er ansøgningsfrist den 15. februar og samtaler forventes afholdt i uge 7. 

Fredericia Musicalteater

  • På et online byrådsmøde den 14. januar godkendte et flertal i Fredericia Byråd stiftelsesgrundlaget for Fredericia Musicalteater.
  • I Budget 2021 har byrådet afsat 11 mio. kr. årligt til det nye teater. Fredericia Kommune er lige nu i grundig dialog med staten om at beholde status som paragraf 5 teater med det tilskud, muligheder og forpligtigelser, der følger med.
  • Der er blevet nedsat en bestyrelse, som består af byrådsmedlem Christian Jørgensen (V), uddannelsesansvarlig på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet Fredericia Jonathan Flom og direktør for Messe C Grete Højgaard. Hun er også udpeget til at stå i spidsen for bestyrelsen.

Læs mere om Fredericia Musicalteater på www.fredericiamusicalteater.dk 

Foto: Helle S Andersen