Slå adgang med tegn til/fra

Byvandring: Følg huguenotternes fodspor

Tirsdag den 16. april kan du blive klogere på Fredericias franske fortid, når museerne inviterer til byvandring og går i huguenotternes fodspor.

Tag med arkivar Lisbeth Aagaard Lykke fra Museerne i Fredericia på en tur til Fristadens Fredericia, når vi besøger de reformerte lokaliteter i byen.

I 1720 slog en gruppe franske reformerte, også kaldet huguenotter, sig ned i Fredericia efter mange år på flugt. De satte deres præg på byen med dyrkning af tobak og indførslen af kartoflen til danskerne, og der ses fortsat tydelige spor i bybilledet med gamle avlsbrugergårde og den reformerte menigheds institutioner i Dronningensgade.

Hurtigt fulgte flere reformerte efter for at skabe sig et nyt liv i Fredericia. Resultatet af dét ses ikke kun i bybilledet, men også i de mange efterkommeres franskklingende navne – ikke bare i Fredericia, men i hele Danmark.
 
Sporene fortæller historien om Fredericias unikke status som religiøs fristad i Danmark allerede fra 1674, der altså gjorde det muligt, at fransk-reformerte familier kunne flytte hertil.
 
Arrangementet er gratis og afvikles i samarbejde med Den Reformerte Menighed i Fredericia i anledning af menighedens 300-årsjubilæum.

Tid og sted
Tirsdag den 16. april 2019 kl. 13.00-15.00. Vi mødes ved Mindeobelisken på 6. Julivej, 7000 Fredericia. Turen afsluttes med kaffe i Reformert Skole, Dronningensgade 87, 7000 Fredericia.

Tilmelding er ikke nødvendig.