Slå adgang med tegn til/fra

Festuge i Fredericia: Programmet er klar

Trekantområdets Festuge er tilbage for fuld kraft, og i Fredericia bliver uge 35 fyldt med gadeteater, kunstoplevelser og musik

Festugen er tilbage. I alle syv kommuner i Trekantområdet vender Festugen tilbage med masser af oplevelser for store og små, og i Fredericia fyres der også godt op under kulturkedlerne. Det glæder fungerende formand for Kultur- og Idrætsudvalget Christian Jørgensen: 

”Efter en lang og trist coronanedlukning er det skønt at se, at kulturlivet, og ikke mindst Trekantområdets Festuge, lever i bedste velgående og kan give os alle samme en masse gode oplevelser. Jeg glæder mig til at dykke ned i programmet og se, hvad Fredericia og de 6 andre kommuner kan byde på i Festugen.”

Hvis man har savnet kunst og kultur i gaden, kan man altså godt begynde at glæde sig. Kulturfesten begynder d. 27. august og fortsætter til d. 5. september.

Masser af gadeteater
Endnu en gang bringer Festugen gadeteaterforestillinger fra hele verden til Fredericia. Der er også danske forestillinger på programmet og fælles for dem alle er, at de er ganske gratis. I løbet af ugen vil man kunne opleve alt fra gadegøgl og dukketeater til mere tankevækkende performance. De fleste forestillinger finder sted på Rådhuspladsen, men også i Danmarksgade, Kanalbyen og på Axeltorv, vil der være optræden. Og som noget nyt vil Korskærparken, Sønderparken og Skanseparken også danne ramme om fantastisk gadeteater for alle. ¨

Børn, unge og voksne
Trekantområdets Festuge kommer hele vejen rundt. Der er litteratur, kunst og musik for de voksne, bæredygtighedscafé og koncerter for de unge, gadeteater og kunstaktiviteter for børnene. Det er også i Festugen, at Fredericia Musicalteater har premiere på deres første egenproduktion, De tre små grise, en musicalforestilling for hele familien.

Kunst inde og ude
Der er rigeligt med kunstoplevelser i vente i Festugen. Kunstforeningen og lokale kunstnere inviterer til udstillinger og i Sundhedshuset præsenterer Trapholt og kunstner Tina Ratzer resultatet af en fælles kunstprojekt med flere hundrede deltagere. En helt særlig oplevelse venter, når kunsteventen RØR i GADEN med Karoline H Larsen rulles ud i Fynsgade d. 2. september. Her kan alle være med til at skabe en stor installation af rør i alverdens farver i løbet af dagen. Og derudover skal man forberede sig på at løbe ind i små og store kunstoverraskelser i bymidten i løbet af ugen.

Hele programmet for Festugen i Fredericia kan ses på www.trekantfest.dk og her kan man også gå på opdagelse i de mange oplevelser, der venter i vores nabokommuner.