Slå adgang med tegn til/fra

Flere fredericianere skal have glæde af Lillebælt

Til næste år kan fredericianere og turister besøge en ny formidlingsstation, et såkaldt naturrum, i Kanalbyen i Fredericia

Danmarks største marine naturpark, Naturpark Lillebælt, vil til næste år byde velkommen i tre nye naturrum, der skal formidle noget af den særegne natur i området. Ét af rummene kommer til at ligge i Kanalbyen i Fredericia og vil formidle livet under havet med fokus på de dyr og planter, som lever i bæltet.

Konkret skal der laves en mobil formidlingsstation, som fortæller om havmiljøet og friluftslivet i naturparken. Det kan bl.a. være forholdene omkring havets marsvin, da Lillebælt rummer den største koncentration af de små hvaler.

”Med det nye naturrum vil vi udbrede kendskabet til Fredericias mange naturoplevelser i havet. Målet er, at endnu flere skal kende til vores særegne tilbud ved Lillebælt. Det vil forhåbentlig også bidrage til, at endnu flere får glæde af de unikke naturværdier, vi har, og at vi dermed i højere grad bliver fælles om at passe rigtig godt på dem. På sigt er det meningen, at der bliver etableret naturrum ved alle særlige hotspots i vores område, ” siger Christian Bro, der foruden at være formand for Miljø- og Teknikudvalget i Fredericia Kommune også er formand for Naturpark Lillebælt.

Også i de øvrige kommuner i naturparken bliver der etableret nye naturrum. Hvert rum skal fremhæve de specifikke kvaliteter og naturværdier, der kendetegner netop disse steder. De skal tilpasses naturen og landskabet, være letgenkendelige, og så skal de være samlingssted for borgere og turisters friluftsaktiviteter og inspirere til at søge videre ud i området.

Det er Arkitektfirmaet Spektrum, der skal tegne de tre nye formidlingsstationer, og projektet er støttet med midler fra Lokale og Anlægsfonden og Friluftsrådet.

Fakta om Naturpark Lillebælt

  • Naturpark Lillebælt er et samarbejde mellem Fredericia, Middelfart og Kolding Kommuner og er Danmarks største marine naturpark
  • Naturpark Lillebælt er på størrelse med Langeland og strækker sig fra Trelde Næs til Hejlsminde
  • Rådet bag Naturpark Lillebælt arbejder for at formidle områdets storslåede natur og bidrage til, at flere – både lokale og turister – får glæde af naturen.

Læs mere om naturparken her: www.naturparklillebaelt.dk