Slå adgang med tegn til/fra

Flot gave til Fredericia: Nye egetræer på Fredericia Vold   

Fredericia Vold er blevet 11 egetræer rigere takket være en flot donation fra organisationen ”Plant et Træ”, og flere træer er på vej

Træet er et symbol på liv, og liv af den grønne slags bliver der endnu mere af på Fredericia Vold. Organisationen ”Plant et Træ”, som H.K.H. Kronprinsen er protektor for, har doneret intet mindre end 11 stilk-egetræer til alléen på voldkronen, hvoraf syv plantes på Holstens Bastion.

Torsdag formiddag den 28. januar mødtes landsformand for Plant et Træ Jens Døssing og næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget Christian Jørgensen på Holstens Bastion, og med hjælp fra to børn greb de spaden og fik sat de første træer i jorden. Som tak for indsatsen modtog de to hjælpere Plant et Træ’s bog om træer.

Ud over at gøre en kæmpe indsats for at få flere til at plante træer, arbejder Plant et Træ også for at booste vores kendskab til træer og give kommende generationer en god forståelse for træernes vilkår og vækst. Det glæder derfor også landsformanden for Plant et Træ, at børn deltog i plantningen

”Vi ved Plant et Træ er meget glade for, at Fredericia Kommune vil tage imod Plant et Træ’s donation til Fredericia Vold. Fredericia Vold blev til efter befaling fra Kong Frederik den 3. i 1650 og vi er stolte over – igennem træer - at være med som en lille del i at gøre Fredericia Vold mere attraktiv for besøgende. Gerne børn med læring for øje” , siger Jens Døssing, landsformand for Plant et Træ.

Endnu flere træer på vej
Fredericia Byråd har afsat midler fra det udvidede anlægsbudget 2020 til nye træer. Slots- og Kulturstyrelsen har givet tilladelse til efterplantning af 70 nye og flere forskellige træarter. Ud over de 11 Stilk-eg, doneret af Plant et Træ, er der fire egetræer, 34 spidsløn og 29 lindetræer på vej i løbet af foråret. De bliver plantet med større afstand end de gamle træer, så de får mere plads til at udvikle en fuldt udvokset krone.

I Efteråret måtte Museerne i Fredericia fælde flere risikotræer på volden, der var blevet til fare for mennesker. Det glæder derfor næstformanden i Kultur- og Idrætsudvalget, at der nu plantes nye træer.

”Jeg er glad for, at volden er blevet beriget med 11 nye egetræer takket være Plant et Træ. Egetræet er et smukt og gammelt, dansk træ, og det skal selvfølgelig have en plads på volden til glæde for nuværende og kommende generationer af borgere og gæster i Fredericia”, siger Christian Jørgensen, næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget.

Museerne i Fredericia er i gang med at udfolde den plan, der skal sikre allétræerne på Fredericia Vold for fremtiden.