Kulturnat

Flyt dig!

Kulturnatten sætter i år fokus på oplevelser, der flytter dig

Temaet for årets Festuge i Trekantområdet er Flyt dig, og det er også temaet for årets Kulturnat i Fredericia. Temaet tager udgangspunkt i vores syn på verden, og vores villighed til at flytte vores fokus – men også at flytte os fysisk. Og det bliver der masser af muligheder for til Kulturnatten fredag den 30. august. 

Musik og ballet på Rådhuspladsen
På Rådhuspladsen er der masser af musik. De dygtige sangere fra Teater Malstrøms nye Liva Weel kabaret giver nogle numre fra forestillingen. Kom forbi og nyd de smukke melodier og de evigt aktuelle budskaber, der dannede ramme om en hel tidsepoke i Danmarkshistorien.
Du kan også opleve smuk og drømmende instrumentalmusik på Rådhuspladsen. I et væld af pulserende beats og eksperimenterende lydflader har Røgsignal skabt sit helt eget instrumentale univers. Det er sange inspireret af moderne indierock og hjemve efter øde landeveje i Vestjylland.
Og endelig har guitaristen Toke Lynggaard fra Odense har samlet et stærkt hold af unge jazzmusikere, der vil sørge for hyggelig kulturnatsstemning på Rådhuspladsen.
Hen på aftenen kan du opleve eleverne fra Det Kgl. Teaters Talentlinje fra Esbjerg Kulturskole, der er på turné i Trekantområdets Festuge. Til kulturnatten i Fredericia vil balleteleverne med deres optræden inddrage børn og forældre i ballettens vidunderlige verden.

Street art i Gothersgade
I Gothersgade kan du opleve poetiske, humoristiske og interessante værker i ler, skabt af elever fra Den Kreative Skole i samarbejde med kunstneren Marie Retpen. I løbet af aftenen vil de forbipasserende blive inviteret til, i samarbejde med eleverne, at være med til at udvikle værkerne ved at digte videre på ”fortællingerne”.

Hyggelig markedsstemning på Ryes Plads 
Depotgården inviterer traditionen tro til marked på Ryes Plads. Der vil være arbejdende værksteder og salg fra boder. Kig forbi til en af Kulturnattens sikre succeser.

Fra islamist til humanist 
På biblioteket kan du opleve Ahmed Akkari, der fortæller om det udfordrende og befriende ved at turde flytte sig. Hvad vil det sige at overkomme angst, og hvad sker der med vores identitet i transformationsfasen fra før, jeg flyttede mig til efter, jeg har flyttet mig? Foredraget tager udgangspunkt i “Mod til at tvivle”. Billetter til 50 kr. stykket kan købes på bibliotekets hjemmeside.

Fransk gadeteater med masser af sort humor
Den franske teatertrup Cie Cacahuète ankommer med båd fra Middelfart til Kulturnatten. Kom og tag imod dem på Gammel Havn kl. 19.15. Det er sort humor, som går lige til kanten. Teaterforestillingen handler om en sørgende familie, der skal til begravelse, men de kan ikke finde kirkegården. Det er en ekstremt tragikomisk situation, hvor børn og voksne kan følge det mest usandsynlige begravelsesoptog gennem byen.

ART ZONE i Kanalbyen
I Kanalbyen er der pludseligt sket noget, der har forandret stedet og åbnet området op, så man kan se det med nye øjne og bevæges. Havet er blevet hevet ind på land, og for at åbne publikums øjne og ører for denne forandring inviterer kunstnerkollektivet Vontrapp til en anderledes præsentation af værket.
Kunstnerne viser rundt kl. 17 og kl. 19 med start ved Coffé Corner.

Flyt dig! Dragen kommer!
Sidst på aftenen bærer børn fra Sct. Knuds Skole en lysende drage gennem Fredericias gader. Det er børnene fra 4., 5. og 6. klasse, der har lavet dragens krop. Det er Fredericias hidtil længste og mest lysende drage! Den lysende drage starter sit optog gennem byen kl. 21.

Hele programmet for Kulturnatten finder du på trekantfest.dk