Slå adgang med tegn til/fra

Forsamlingshus i skibscontainer

Lørdag åbner Demokraticontaineren, et nyt ’forsamlingshus’ i en moderniseret skibscontainer i Kanalbyen, og der står demokrati, debat og valg på dagsordenen.

Timingen kunne ikke være bedre, når Demokrati- og Borgerudvalget lørdag den 11. maj kl. 13 slår dørene op til udvalgets nye ’Demokraticontainer’ – en ombygget skibscontainer i Container Living i Kanalbyen, der i 2019 danner rammen om debat og deltagelse. Der bliver masser at debattere de næste uger med både valgkamp til Europaparlamentet og Folketinget. 

”Vi skal have en løbende debat om vores demokrati og sørge for, at alle der har lyst er med i den samtale. Derfor forsøger vi at komme ud, der hvor borgerne er og invitere dem til at komme med deres holdning. Demokraticontaineren bliver et levende forsamlingshus, der kan få flere med i debatten. Med to spændende valgkampe er der masser af muligheder for at være med i spændende debatter og blive klogere på vores fælles demokrati”, siger Christian Jørgensen, formand for Demokrati- og Borgerudvalget.

Demokraticontaineren sætter gang i debatten med ’Policy Slam’, som er en række små skarpt formulerede politiske indlæg over samme emne. De deltagende politikere har et minut til hvert emne og formulerer dem fra toppen af en ølkasse.

”I Demokraticontaineren er der plads til at prøve en masse forskellige debatformer af, og det gør ikke noget, at det også er underholdende samtidig med, at man bliver klogere. Og så er det er vigtigt for udvalget, at mange forskellige stemmer kan komme til orde, så vi kan skabe en spændende og levende debat med mange forskellige perspektiver”, siger Kirsten Vad Knudsen, medlem af Demokrati- og Borgerudvalget. 

Der er arrangementer i Demokraticontaineren tirsdage fra kl. 17.00 og lørdage 8.00-17.00. Følg de mange spændende arrangementer på Demokraticontainerens facebookside


Program lørdag d. 11. maj 2019

13.00    Velkomst og åbning v. Christian Jørgensen og Kirsten Vad Knudsen, Demokrati- og Borgerudvalget 
13.15    Policy slam - runde 1: "Derfor er jeg i politik" 
13.30    Policy slam -  runde 2: "Demokrati og involvering" 
13.45    Policy slam - runde 3: "Styrken ved Fredericia" 

Adressen er Container Living i Kanalbyen, Købmagergade 103, 7000 Fredericia

Deltagere Policy Slam

  • David Gulløv, Konservative
  • Susanne Eilersen, Dansk Folkeparti
  • Marianne Karlsmose, Kristendemokraterne
  • Jens Jonatan Steen, Socialdemokratiet
  • John Rasmussen, Liberal Alliance
  • Nanna Nørholm, Radikale Venstre
  • Søren Haastrup, Alternativet
  • Lars Olesen, SF
  • Jørn Henner, Miljø- og Velfærdslisten
  • Kirsten Cordtz, Enhedslisten
  • Tobias Jørgensen, Venstre

Der kan komme yderligere navne på deltagerlisten. 

Gymnasielærer Niels Martin Vind styrer debatten. Imellem runderne er der mulighed for at se containeren indefra og nyde en øl eller vand.