Slå adgang med tegn til/fra

Fredericia holder en anderledes flagdag

Når Fredericia den 5. september holder flagdag, hvor veteraner skal hædres og anerkendes, bliver det grundet Covid-19 i en reduceret udgave.

Den 5. september er officiel flagdag for Danmarks veteraner. I Fredericia holder man fanen højt og gennemfører flagdagen – dog med et mindre arrangement for de veteraner, der har været udsendt siden sidste flagdag, hvor der tages alle nødvendige hensyn i relation til Covid-19.

”Som garnisonsby betyder det meget, at Fredericia fastholder traditionen, der er med til at give vores veteraner og deres pårørende den anerkendelse, som de fortjener. Vi er derfor glade for, at vi på trods af Covid-19 kan fastholde markeringen. Vi kan desværre ikke samle så mange, som vi plejer, men det betyder ikke, at vi har glemt nogen. Tværtimod. Det håber jeg også, at vores veteraner kommer til at mærke”, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Fredericia Kommune samarbejder med Føringsstøtteregimentet om markeringen af flagdagen. I år holdes veteranernes tale af veteran og oberst Henrik Graven Nielsen, chef for Føringsstøtteregimentet.

”Det glæder også mig, at flagdagen kan gennemføres trods omstændighederne omkring Covid-19. Jeg ser frem til at hilse på veteraner og pårørende i forbindelse med arrangementet og give en personlig tak til både nuværende og tidligere soldater og deres pårørende”, siger regimentschef og garnisonskommandant oberst Henrik Graven Nielsen.

Flagdag i Fredericia
I år markeres flagdagen med et mindre arrangement for de 31 senest udsendte veteraner og deres familier på Fredericia Teater. Dagen markeres også med flagning og en flot flagallé i midtbyen. Alle veteraner vil i dagene omkring flagdagen modtage en skriftlig hilsen med en stor tak fra borgmester Jacob Bjerregaard og regimentschef og garnisonskommandant oberst Henrik Graven Nielsen.

Traditionen tro lægger Fredericia Kommune og Føringsstøtteregimentet kranse ved monumentet for de faldne ved Føringsstøtteregimentet på Ryes Kaserne i løbet af dagen den 5. september.