Fredericia Kommune og Business Fredericia deltager på MOVE messen
Slå adgang med tegn til/fra

Fredericia Kommune og Business Fredericia byder nye virksomheder velkommen på ny messe

Når transport- og logistikbranchen mødes til den nye fagmesse MOVE i MesseC den 2. og 3. maj, kan deltagerne blandt andet få en forsmag på de mange fordele, der er ved at drive virksomhed i Fredericia Kommune

Flyt til Fredericia! Sådan er budskabet til de mange deltagere når de besøger Fredericia Kommune og Business Fredericias messestand på den første udgave af MOVE – en ny messe målrettet transport- og logistikbranchen. Her kan de blandt andet høre mere om mulighederne for at udvikle sin forretning i en stærk transportklynge i DanmarkC eller om, hvordan kommunen og erhvervsorganisationen samarbejder om alt fra uddannelse til infrastruktur.

”Transport og logistik er en vigtig branche i Fredericia, og den har været en drivkraft i udviklingen af DanmarkC. Med vores centrale placering i Danmark, der binder bane, vej og havn sammen, er vi en attraktiv kommune for virksomheder, der arbejder med transport og logistik. MOVE er et perfekt sted at møde nye virksomheder, hvor vi samtidig kan fortælle dem om, hvordan vi forsøger at skabe de bedste rammer for dem”, siger borgmester Jacob Bjerregaard, der åbner MOVE den 2. maj.

Fredericia Kommune og Business Fredericia har over de seneste år arbejdet med en række konkrete initiativer, der skal sikre gode vilkår for erhvervslivet og ikke mindst transportvirksomhederne. Initiativerne tæller blandt andet en samarbejdsaftale, der sikrer flere i arbejde og uddannelse, samt lavere dækningsafgift, et uddannelsessamarbejde på transportområdet og store investeringer i bedre infrastruktur. 

”Vi har lavet nogle rigtig gode tiltag, som får ros med på vejen, når jeg er ude og møde virksomhederne. Men vi må ikke hvile på laurbærrene. Derfor skal vi hele tiden være aktive for at tiltrække nye virksomheder og fortælle, om det vi kan”, siger Kristan Bendix Drejer, erhvervsdirektør i Business Fredericia.

MOVE har særligt fokus på morgendagens udfordringer for branchen, og med en række oplæg og workshops sættes der fokus på de forandringer, som for eksempel fragtdroner, 3D-printere, online handel og selvkørende biler kan medføre.

”Vi er her også for at lære mere om virksomhedernes udfordringer og for bedre at forstå, hvordan vi kan være aktive medspillere og udvikle rammerne her i Fredericia. Nye teknologier er en udfordring, men også en stor mulighed for vækst og udvikling”, siger Jacob Bjerregaard.

Business Fredericia og Fredericia Kommune er at finde på messestand D-3130 begge dage. Det fælles arbejdsmarkedssamarbejde mellem kommunerne i Trekantområdet, 7K, er på messestand D-3140, mens det fredericianske uddannelsessamarbejde på transportområdet holder til på stand D-3132.