Slå adgang med tegn til/fra

Fredericia Sund By - en del af noget større

En række Fredericia Sund By mikro-partnere laver tiltag, der bidrager til både den fysiske og mentale trivsel blandt Fredericias borgere midt i en corona-tid. Og det deles med andre europæiske kommuner i WHO’s netværk af sunde byer.

I en tid med lukkede sportstilbud og afstand til hinanden er både den mentale og fysiske sundhed særdeles vigtig, og det er der en lang række lokale aktører, der bidrager til i Fredericia. Mange af dem er Fredericia Sund By mikro-partnere.

”Jeg vil sige, at jeg er meget stolt af den måde vi håndterer krisen på i Fredericia Kommune. Vores mikro-partnere tilbyder alt fra online træning, til telefonisk rådgivning og virtuelle mødesteder” fortæller Susanne Eilersen, Formand for Sundhedsudvalget. ” Det er lige præcis det, som er hele tanken om, hvad Fredericia Sund By går ud på. Vi ønsker, at alle i Fredericia Kommune skal trives og have mulighed for et godt liv. Det opnår vi kun, hvis vi er flere, der arbejder sammen”.

Fredericia Kommune blev i starten af 2018 optaget i WHO’s europæiske netværk af Sunde Byer (Healthy Cities Network), og har siden inviteret private, frivillige og kommunale aktører til at blive Fredericia Sund By mikro-partnere. Der er nu over 60 mikro-partnere, der på forskelligvis gør en forskel for folkesundheden helt bredt i Fredericia Kommune. Og det er ikke blevet mindre relevant i denne corona-tid.

De seneste uger har WHO-netværket udvekslet erfaringer og bekymringer omkring byer og kommuners håndtering af corona-krisen på tværs af Europa på en række online møder. Kommuner i lande som Holland, Kroatien, Israel og Irland står med mange af de samme udfordringer i forhold til den generelle sundhed og trivsel blandt borgerne, som vi gør. På møderne deler Fredericia Kommune ud af de erfaringer og tiltag, som blandt andet Fredericia Sund By mikro-partnerne har taget initiativ til.

”Det er så vigtigt, at vi alle er opmærksomme på vores egen generelle sundhed i denne tid – fx at huske fortsat at få sig bevæget, og at tage del i fællesskaber – også selvom vi ikke kan ses fysisk” understreger Bente Ankersen ”Der er rigtig meget inspiration at hente på de sociale medier, hvor mange af vores Fredericia Sund By mikro-partnere og de frivillige idrætsforeninger m.fl. deler deres online tilbud om træning eller samtaler”.

På Facebook via @fredericiasundby og @strategi.for.udsathed er det muligt at finde mange af de virtuelle, online og telefoniske tilbud, som man kan benytte sig af i denne tid.

Fakta:

WHOs europæiske Healthy Cities Network har eksisteret siden 1988 og består af et netværk af europæiske byer, der har forpligtet sig til at arbejde med sundhed og bæredygtig udvikling. På globalt plan er der pt. 100 medlemsbyer og omkring 30 nationale netværk i Healthy Cities Network.

Læs mere om Fredericia Sund By og mikro-partnerskaberne på fredericiasundby.dk