Slå adgang med tegn til/fra

Fredericia tiltrækker maskiningeniøruddannelsen

Den nye maskiningeniøruddannelse imødekommer stigende efterspørgsel fra det lokale erhvervsliv og styrker Fredericia som uddannelsesby

Unge kan se frem til at tage maskiningeniøruddannelsen i Fredericia. Torsdag den 27. maj løftede regeringen sløret for deres udflytningsplaner, og at det netop blev maskiningeniøruddannelsen, som kommer til Fredericia glæder borgmester Steen Wrist.

”Maskiningeniøruddannelsen passer som fod i hose her i Fredericia, hvor vi har mange erhverv, som netop har brug for maskiningeniører. Det er også med til at forme Fredericia til en endnu mere attraktiv uddannelsesby, da den både tiltrækker flere unge og giver fredericianerne et bredere lokalt udbud af uddannelser” , siger Steen Wrist, borgmester i Fredericia Kommune.

For at spille Fredericia ind i forhandlingerne »et Danmark i endnu bedre uddannelsesbalance« har Uddannelsesudvalget sendt et brev til Uddannelses– og forskningsministeren, Indenrigs- og boligministeren og Børne- og undervisningsministeren. Ud over brevet har ministrene også modtaget støtteerklæringer fra UCL Erhvervs- og Professionshøjskole, Fredericia Maskinmesterskole, Business Fredericia, Bank Data og Dansk Shell, som alle bakker op om etableringen af nye uddannelser og uddannelsespladser i Fredericia.

Uddannelse styrker Fredericia som uddannelsesby
Uddannelsesudvalget har siden 2017 arbejdet med at udvikle Fredericia som uddannelsesby. Med en uddannelsesvejledning i særklasse, et sprudlende ungdomsliv og et kommende uddannelsescampus har Fredericia skabt grundstenene til at etablere nye uddannelser og uddannelsespladser i byen. Glæden er derfor også stor hos formand for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen.

”Fredericia er i rivende udvikling, både hvad angår uddannelsesområdet og vores lokale erhvervsliv, som hungrer efter flere tekniske uddannelser. Den nye uddannelse er også med til at skabe et endnu bedre uddannelsesmiljø for alle de studerende. Jeg er derfor godt tilfreds med, at regeringen har lyttet og ser gode muligheder for maskiningeniøruddannelsen i Fredericia. Vi er i hvert fald klar til at tage godt imod den” , siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.