Fredericias image scorer højt hos erhvervslivet

Fredericia er på vej til at blive en rigtig god erhvervskommune afslører DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima, hvor kommunen rykker op på en 17. plads

I DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima lander Fredericia på en 17. plads ud af alle landets kommuner. Det er en fremgang på tretten pladser siden sidste år og den bedste placering, kommunen nogensinde har fået i DI’s måling.

Det er særligt Fredericias evne til at tiltrække nye virksomheder og borgere til kommunen, som scorer højt blandt virksomhederne. Her lander Fredericia Kommune på en flot fjerde plads.

At Fredericia er på vej til at blive en rigtig god erhvervskommune glæder borgmester Jacob Bjerregaard.

”Jeg er glad for, at vores indsatser målrettet erhvervslivet smitter positivt af på vores image i forhold til at kunne tiltrække både nye virksomheder og borgere”, siger Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune og fortsætter:

“ Jeg ser også den gode placering som et resultat af flere forskellige initiativer på tværs af områder som f.eks. bosætning, hvor vi de seneste år har oplevet, at flere flytter til kommunen. Særlig vigtig er også de brede samarbejder med vores virksomheder, Business Fredericia, LO og uddannelsesinstitutionerne om at skabe vækst og arbejdspladser i kommunen. Så har vi styrket vores erhvervsservice bl.a. med etableringen af Business Fredericia”, siger Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune.

Business Fredericia, som dagligt har kontakt til og servicerer erhvervslivet i Fredericias oplever også en god stemning blandt de lokale virksomheder.

”Jeg er rigtig glad for, at virksomhederne i Fredericia kvitterer for vores indsats. Dykker vi ned i tallene er det positivt, at virksomhederne er godt tilfredse med vores evne til at tiltrække nye virksomheder, som Fredericia Kommune og Business Fredericia har arbejdet målrettet for. Vi har travlt som aldrig før, og det ser jeg som et helt klart udtryk for, at vi har flyttet os markant som erhvervskommune”, siger Kristian Bendix Drejer, som er erhvervsdirektør i Business Fredericia.

Andre områder, hvor Fredericia går frem, er kommunens udbud af gode erhvervsgrunde og infrastrukturen i tilknytning til grundene. Virksomhederne sætter også pris på blandt andet bredbåndsdækningen, hvor Fredericia Kommune placerer sig som en af de bedste i landet.

Fakta
DI’s undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2018 er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er niende år i træk, at DI laver undersøgelsen.