Slå adgang med tegn til/fra

Fredericias nye borgmester melder klar

Et samlet byråd har valgt Steen Wrist som Fredericias nye borgmester. Han overtager posten fra Jacob Bjerregaard den 1. januar 2021

På et online byrådsmøde onsdag aften den 30. december blev Fredericia Byråd enige om at pege på Steen Wrist som deres nye leder og dermed Fredericias nye borgmester.  Han tiltræder den 1. januar 2021. 

Det er en stolt og ydmyg Steen Wrist, der takker ja til sit nye job som borgmester: ”Det er meget store sko, som jeg skal fylde ud efter Jacob Bjerregaard, der har haft syv gode år som byrådets politiske styrmand. Jeg vil gøre alt for at fortsætte det værdifulde samarbejde med alle byrådets partier, som Jacob så flot har mestret i hele hans borgmesterperiode. Jeg vil gerne sende en stor tak til Jacob for indsatsen og for at have leveret en kommune i topform”, siger Steen Wrist.  

Steen har det sidste år været politisk ordfører for Socialdemokratiet i Fredericia, og de sidste fire år har han været udvalgsformand for By- og Planudvalget. Han føler sig godt rustet til opgaven og vil bruge den kommende tid på sætte sig godt ind i jobbet. 
 
”Jeg vil selvfølgelig også gøre tingene på min måde. De sidste syv år har jeg været en del af maskinrummet både som udvalgsformand og politisk ordfører. Jeg har som formand for By- og Planudvalget sammen med resten af udvalget haft ansvaret for at udvikle vores by og kommune – og været med til at skabe nye arbejdspladser, styrke bosætningen og udvikle vores dejlige midtby. Nu træder jeg fra maskinrummet og ind i styrehuset, og jeg vil fortsætte den politiske retning”, siger Steen Wrist.
 
Fredericia Kommunes kommende borgmester er allerede trukket i arbejdstøjet og klar til de mange nye arbejdsopgaver, der venter på ham. 
 
”Lige nu er jeg først og fremmest fokuseret på at komme i gang med de opgaver, som ligger foran os i byrådet. Vi har sat gang i en rivende udvikling af Fredericia Kommune, og der er rigtig mange opgaver, som byrådet skal i mål med. Det er store opgaver, der kræver et tæt og godt samarbejde med arbejdsmarkedets parter, vores mange foreninger, borgere og ikke mindst vores mange dygtige medarbejdere og ledere”, udtaler Steen Wrist og fortsætter: 

”Jeg glæder mig til min nye rolle. Jeg vil som borgmester tage udgangspunkt i vores ambitiøse Budget 2021 og fortsat arbejde for at finde gode, brede løsninger i samarbejde med det øvrige byråd. Et samarbejde, som Fredericia er kendt for, og som vi skal være stolte af. Det glæder jeg mig til at videreføre”.


Om Steen Wrist 

Steen Wrist er 40 år. Han er far til tre drenge og gift med Berit Wrist. 
Han kommer fra et job som sekretariatsleder i 3F. 

Steen Wrist har været medlem af Fredericia Byråd siden 2013 og har de sidste fire år være formand for By- og Planudvalget.