Slå adgang med tegn til/fra

Fredericias udsatte får nyt hellested

Der er penge på vej til Fredericias udsatte, der inden længe får et nyt hellested, der skal erstatte ”Skuret”

”Skuret”, som er et samlingssted for Fredericias udsatte i Fynsgade, bliver nu erstattet af et nyt og bedre. 0,5 mio. kroner koster det nye hellested, som byrådet har besluttet at give penge til. Pengene kommer fra det udvidede anlægsbudget på 165 mio. kroner, som går til en lang række anlægsprojekter, der skal være med til at holde hjulene i gang under coronakrisen.

Nyt hellested med bedre forhold
Et særligt handlingsnetværk organiseret af Strategi for Udsathed har arbejdet på at finde en løsning for et nyt hellested med bedre forhold for Fredericias udsatte. I handlingsnetværket deltager Kirkens Korshær, de opsøgende gadeplansmedarbejdere fra Din Indgang, Fredericia Politi, Socialpsykiatrien, Social- og gadesygeplejersken, Café Mair’s, Kanalbyen, brugere af skuret og Fredericia Kommune. En løsning har ligget klar siden efteråret, og nu er der endelig penge på vej, hvilket glæder formanden for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

”Det er så vigtigt, at der er plads til os alle sammen i Fredericia. Med et handlingsnetværk under Strategi for Udsathed er vi igen rykket tæt sammen. Denne gang for at finde den gode løsning for byens mest udsatte borgere. Handlingsnetværket har lavet et virkelig godt stykke forarbejde. De har i samarbejde fundet frem til den bedste og mest holdbare løsning. At vi nu har fået muligheden for at trykke på startknappen til et nyt hellested er fantastisk”, siger Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget

Et nyt hellested har længe været på ønskelisten hos Udsatterådet i Fredericia.

”Der har været en rigtig god og borgerinddragende proces omkring det nye hellested. Brugerne har været med i handlingsnetværket fra starten af og har dermed selv været med til at definere, hvad der er vigtigst for dem. Det er et betydningsfuldt fristed for Fredericias udsatte, hvor de kan få et pusterum fra hverdagen. Der skal være plads til alle i Fredericia – også dem vi ikke altid forstår”, siger Bjarne Dahlmann, formand for Udsatterådet i Fredericia Kommune.

Løsning i samarbejde med brugerne
Det nye skur er en færdigløsning, som Fredericia Kommune henter fra Odense. Tilbage i marts 2019 besøgte Social- og Beskæftigelsesudvalget, Udsatterådet og handlingsnetværket Odense Kommune for at se på en skræddersyet løsning, som kommunen har udviklet i samarbejde med arkitektfirmaet Land+ og de udsatte selv.

Det nye skur er mobilt og har toilet og en handicaprampe. Skuret er udført i et design, som falder ind i bybilledet og lavet af svært brændbare materialer, hvor f.eks. kanyler ikke kan sidde fast og skade andre. Der er overdækning og læ-skærm.

Hvor det nye hellested skal ligge er endnu uvist. I dag ligger Skuret i Fynsgade på en grund ejet af Kanalbyen. Fredericia Kommune arbejder på at finde en fremtidig placering for det nye hellested.

Foto: Land+