Slå adgang med tegn til/fra

Grønne oplevelser i 2017

Nu løftes sløret for årets grønne ture og arrangementer. Årets program er spækket med spændende oplevelser for både store og små

Årets program for oplevelser i naturen ligger klar, og der venter borgerne mange interessante grønne ture ud i naturen og spændende arrangementer. 
 
Årets første tur går til havørneparret ved Rands Fjord. Det er ornitologerne fra Dansk Ornitologisk Forening, der sammen med Det Grønne Fredericia markerer ”Ørnens Dag” den 26. februar. Ornitologerne vil give et indblik i de imponerende rovfugles adfærd og biologi, der siden 2014 har ynglet i det fredede område ved Rands Fjord.

I marts måned er der en særlig aktivitet for bedsteforældre og deres børnebørn. Her kan de deltage i gratis workshops i ”Det Grønne Rum” og få at vide, hvordan de bedst hjælper vilde bier og andre insekter. Hver familie bygger to insektboliger, og får lov til at tage det ene med hjem. Det andet bliver sat op ude i naturen et sted i kommunen.

I april kan du komme med på en ”natur- og kulturhistorisk” cykeltur omkring Rands Fjord, hvor du f. eks. kan høre om den sjældne jordart kiselgur, som man opdagede i undergrunden nær fjorden, og som blev til en særlig industri i 1920´erne. 

Når bøgen er sprunget ud inviterer Det Grønne Fredericia til det årlige Skovens Dag-arrangement på Trelde Næs. Her kan hele familien deltage i mange spændende friluftsaktiviteter sammen med naturvejlederen, en lang række lokale foreninger og frivillige ildsjæle.

Som noget nyt har er der i år en naturvandring på Hyby Fælled sammen med Forsvarets ejendomsstyrelse, hvor der er mulighed for at se på de mange forskellige plejeindsatser, der er i dette fantastiske naturområde.
   
”I år har vi flere arrangementer, hvor vi går ud og finder vild mad ved stranden og i skoven. Og så inviterer vi også til en guidet svampetur, som har været efterlyst i lang tid”, fortæller naturvejleder Bjarne Christensen. 

Fokus på Naturpark Lillebælt
I forbindelse med flere af arrangementerne er der særlig fokus på den kommende marine naturpark ved Lillebælt. Den er Fredericia Kommune en del af sammen med Kolding og Middelfart Kommuner. Der vil blive sat fokus på, hvad det betyder at være en del af en naturpark, og om planerne for, hvordan vi passer godt på naturen, og hvordan vi bruger den, uden at gøre skade på den. 

I efteråret er der flere spændende arrangementer, som f.eks. ”Hjortebrøl” i Fuglsang Skov, hvor du kan komme helt tæt på hjortevildtet i skoven.  
De grønne oplevelser krones af en ”Dragefestival” i november måned, hvor Det Grønne Fredericia sammen med Naturpark Lillebælt inviterer alle til at lade dragerne flyve i Kanalbyen. Du finder en oversigt over naturoplevelserne i Fredericia på www.fredericia.dk/borger/naturoplevelser