Facaden på Jobcenteret med logo
Slå adgang med tegn til/fra

Invitation: Politikere efterlyser input til fremtidens jobcenter

Tirsdag d. 22. januar inviterer Social- og Beskæftigelsesudvalget i Fredericia Kommune til dialogmøde om fremtidens jobcenter. Her kan borgere, virksomheder og andre interesserede levere forslag til, hvordan kommunen bedst hjælper ledige og udsatte i arbejde.

Det Bruunske Pakhus danner tirsdag d. 22. januar ramme om et dialogmøde, hvor borgerne i Fredericia kan komme med idéer til, hvordan kommunens beskæftigelsesindsats kan styrkes.

”Ledige og udsatte borgerne skal kunne have tillid til, at vi i kommunen gør alt, hvad vi kan for at hjælpe dem videre og i arbejde. Derfor håber jeg, at så mange som muligt vil møde op og give deres input til, hvad de ønsker sig af vores jobcenter og kommende indsatser på beskæftigelsesområdet, ” siger Peder Wittendorf Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

I efteråret leverede kommunens analyseenhed anbefalinger til, hvordan bl.a. jobcentret kan forbedre den service, som borgerne oplever. Enheden blev nedsat i april sidste år netop med det formål at sikre en bedre indsats for at hjælpe flere borgere i arbejde.

”Det har stor betydning for ens livskvalitet at være en del af fællesskabet på en arbejdsplads. Derfor er vi i gang med et opfattende arbejde med at skabe et jobcenter, som tager udgangspunkt i de konkrete behov, som vores borgere har. Det har vi brug for idéer til, så vi bliver endnu klogere på, hvad borgerne selv mener, der skal til, ” siger Søren Larsen, næstformand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

Alle interesserede er velkomne. På mødet deltager Social- og Beskæftigelsesudvalgets medlemmer: formand Peder Wittendorf Tind, næstformand Søren Larsen, John Nyborg, Turan Savas og Inger Nielsen.

 

Program

18:30 – 19:00: Ankomst – der tilbydes kaffe og kage

19:00 – 19:05: Velkomst v. formand Peder Wittendorf Tind

19:05 – 19:30: Udviklingen i jobcentret v. formand Peder Wittendorf Tind, næstformand Søren Larsen og chefkonsulent i Fredericia Kommunes analyseenhed Lone Bjørn Madsen

19:30 – 20:00: Oplæg v. virksomhed, som har erfaring med at ansætte udsatte ledige eller borgere med handicap

20:00 – 20:45: Deltagerne fordeler sig ud i tre temastande og byder ind med deres syn på tre spørgsmål

20:45 – 20:55: Opsamling i plenum v. Social- og Beskæftigelsesudvalget. Her vil udvalget også fortælle, hvordan de arbejder videre med aftenens input

20:55 – 21:00: Tak for i aften v. Peder Wittendorf Tind.

 

Tid og sted

Tirsdag d. 22. januar 2019 kl. 19.00-21.00. OBS. Arrangementet er blevet flyttet til Tøjhuset, Gothersgade 34, 7000 Fredericia. Af hensyn til forplejning, er tilmelding nødvendig til Sonja Jensen: sonja.jensen2@fredericia.dk.

Se invitation til fællesmødet her