Slå adgang med tegn til/fra

Kære ministre – kig mod Fredericia

Uddannelsesudvalget vil gerne have flere uddannelser til Fredericia og derfor har udvalget sendt et brev til tre ministre

I denne uge begynder regeringen forhandlingerne og er klar til at trække helt nye streger på uddannelseskortet i Danmark og udflytte videregående uddannelser fra de fire store byer til resten af landet.

Udspillet fra regeringen lægger op til »et Danmark i endnu bedre uddannelsesbalance«. For at spille Fredericia ind i de forhandlinger, har Uddannelsesudvalget sendt et brev til Uddannelses– og forskningsministeren, Indenrigs- og boligministeren og Børne- og undervisningsministeren.

”Vi har henvender os til ministrene på baggrund af regeringens kommende udspil om etableringen af uddannelser og uddannelsespladser i hele Danmark. Fredericia er i rivende udvikling, både hvad angår uddannelsesområdet og vores lokale erhvervsliv, som hungrer efter flere tekniske uddannelser. Det er derfor nødvendigt, at regeringen kigger mod Fredericia”, siger Pernelle Jensen, formand for Uddannelsesudvalget.

Etableringen af nye uddannelser i Fredericia skal først og fremmest komme den stigende efterspørgsel på tekniske uddannelser fra vores lokale erhvervsliv i møde.

”Fredericia ligger centralt i Trekantområdet, der generelt opfattes som et af landets største vækstområder. Vores erhvervsliv er særligt specialiseret inden for energi-, transport- og produktionsbrancherne, og spiller en vigtig national rolle indenfor disse områder. Vi har været i tæt dialog med vores lokale virksomheder, som konkret peger på mangel på it-ressourcer og ingeniører”, fortæller borgmester Steen Wrist.

Lokale uddannelsesinstitutioner og virksomheder støtter op

Brevet fra Uddannelsesudvalget står ikke alene, flere uddannelsesinstitutioner bakker op om brevet. Derfor har ministrene også modtaget støtteerklæringer fra UCL Erhvervs- og Professionshøjskole, Fredericia Maskinmesterskole, Business Fredericia, Bank Data og Dansk Shell, som alle bakker op om etableringen af nye uddannelser og uddannelsespladser i Fredericia.

Uddannelsesudvalget har siden 2017 arbejdet med at udvikle Fredericia som uddannelsesby. Med en uddannelsesvejledning i særklasse, et sprudlende ungdomsliv og et kommende uddannelsescampus har Fredericia skabt grundstenene til at etablere nye uddannelser og uddannelsespladser i byen.

”Nye uddannelser skal have et lokalt vartegn og bygge videre på de lokale uddannelsesmodeller, vi allerede har opbygget på lærerområdet. Derfor peger vi også på, at modellen fra lærerområdet kan føres videre til pædagogområdet”, siger Pernelle Jensen.