Slå adgang med tegn til/fra

Kongeligt besøg til 6. juli

H.M. Dronning Margrethe deltager i fejringen af 175-års jubilæet for Udfaldet fra Fredericia

Hvert år i juli markeres Fredericias særlige rolle som fæstningsby til Fæstningsdagene i Fredericia. Men i år bliver noget ganske særligt, for i 2024 markeres 175-års jubilæet for Slaget ved Fredericia 6. juli 1849. Det flotte jubilæum er med deltagelse af H.M. Dronning Margrethe.  

”Det er med stor ære og glæde, at vi ser frem til H.M. Dronning Margrethes besøg den 6. juli i år. Det er en helt enestående 6. juli-tradition der fortsætter. Siden 1949 har H.M. Dronning Margrethe deltaget i 100-års jubilæet, 125-års jubilæet, 150-års jubilæet og nu i 175-års jubilæet for udfaldet fra Fredericia i 1849. Det er vi dybt taknemmelige for”, udtaler formanden for 6. juli Komiteen Erik Schwensen.

H.M. Dronning Margrete deltager i Mindegudstjenesten i Sct. Michaelis Kirke, og overværer derefter, at processionen går i gang fra Meldahls Rådhus.

”Et jubilæumsår er en særlig anledning, og derfor glæder det mig også, at H.M. Dronning Margrethe deltager i fejringen af vores garnisonsby. Historisk er Fredericia knyttet til Kongehuset helt tilbage til 1650, hvor Kong Frederik den 3. grundlagde Fredericia som kongelig fæstningsby. Vi glæder os hver gang repræsentanter fra Kongehuset besøger vores by”, siger borgmester Christian Bro.