Slå adgang med tegn til/fra

Massiv interesse for årets studiestartsfest

Fredericia Kommune melder allerede om udsolgt til årets studiestartsfest i Tøjhuset.

Hele 500 unge har fået fingrene i en billet til det gratis studiestartsevent den 14. september, hvor Tøjhuset danner rammen om en festlig aften for alle studerende på Fredericias ungdoms- og videregående uddannelser. 

Det betyder, at Fredericia Kommune kan melde om udsolgt allerede før, at begivenheden finder sted. 

“Vi vil gerne give de studerende i Fredericia en god start på studielivet, hvor de mødes til én stor fest og får dannet venskaber og netværk på tværs af uddannelserne. Unge fredericianere har efterspurgt flere arrangementer for alle studerende. Det har Uddannelsesudvalget lyttet til, og det er nu andet år i træk, at vi afholder et opstartsevent, hvor alle studerende er inviteret med. Vores studieforum har gjort en rigtig stor indsats for at sammensætte et program, som falder i de unges smag. Vi er rigtig glade for den store interesse, vi har oplevet i år, ” siger formand for Uddannelsesudvalget Pernelle Jensen.

På dagen vil der være musik i Tøjhuset, og Urbania Street Food stiller op med madvogne og skaber den helt rigtige festivalstemning, så man kan nyde aftenen både inde og ude.  
 
Populære navne på plakaten
Det er nogle af tidens populære navne, som skal optræde for de unge den 14. september – nemlig Nick the Slick, Bro og Ude af kontrol. 

“Studiestartseventet er ét blandt mange nye tiltag, som Uddannelsesudvalget har sat i søen for at udvikle Fredericia som studieby. I år er eventet planlagt af de studerende selv i samarbejde med os og Tøjhuset. Så de unge har i høj grad været med til at forme det. Aftenen har foreløbigt kun været markedsført via sociale medier og med plakater ude på uddannelsesinstitutionerne. Men det har altså vist sig at være rigeligt for at nå målgruppen, der har kvitteret med rigtig mange tilmeldinger i år, ” siger næstformand i Uddannelsesudvalget  
Inger Nielsen. 

Uddannelsesudvalget har løbende arbejdet med at gøre Fredericia mere attraktiv som studieby. Bl.a. modtager de studerende studiestartspakker med nyttigt grej til studielivet, og de har mulighed for at være kreative i det åbne teknologiværksted Bülows Makerspace på Bülows Kaserne. 

Derudover præsenterede Uddannelsesudvalget tidligere i år en studiestartshjemmeside for unge og studerende i Fredericia Kommune med information om studieboliger, studiemiljøer og arrangementer. Læs mere på: www.studiebyfredericia.dk   

Program 
Kl.20.00 Nick the Slick 
Kl. 21.00 Bro 
Kl.23.00 Ude af kontrol