Slå adgang med tegn til/fra

Musikalske tilbud til plejecentrene

En lille trio er parat til at spille for beboerne på kommunens plejecentre – ude som inde i denne coronatid

De fleste kultur- og idrætstilbud i denne tid er digitale og skal opleves via en computer eller telefon. Men ikke alle mennesker har mulighed for at opleve kulturtilbuddene ad den vej og nu kommer et særligt tilbud til beboere på kommunens plejecentre

En trio, der synger og spiller gamle danske evergreens og populære jazznumre, som man kan synge med på, er klar til at tage ud og give små koncerter. De kan foregå både ude og inde alt efter, hvordan forholdene er på de enkelte steder.

”Man bliver bare glad, når man hører om dette tiltag. Vores medborgere på plejecentrene er ekstra hårdt ramt af denne situation, hvor der i den grad er lukket ned for mange sociale aktiviteter og kontakt med andre mennesker. Jeg håber, at det bliver muligt for alle plejecentrene at tage imod tilbuddet på betryggende vis, det vil være et dejligt åndehul for mange af vore ældre medborgere”, siger Bente Ankersen, der er medlem af Senior- og Handicapudvalget.

”Det er simpelthen alletiders, at dette initiativ kommer nu. Sang og musik er noget af det, der i den grad kan løfte vores humør og give os lidt mere mod i en svær tid, og når det så oveni købet kan opleves med rigtige musikere, bliver det ikke bedre, også selv om musikerne står noget på afstand”, siger Anette Hyre-Jensen, der er medlem af Kultur- og Idrætsudvalget.

Det er Leif Urhøj, mangeårig leder af Den Kreative Aftenskole og selv udøvende musiker på kontrabas, der har samlet en lille trio, der desuden består af Knud Schwaner på basun og sang og Kent Illum Petersen på banjo.