Slå adgang med tegn til/fra

Nu bliver der igen musik og glade dage i Eksercerhuset

Eksercerhuset er klar til at skrue op for musikoplevelser i særklasse i gamle og rustikke rammer

 

Fredericia har i dag flere spillesteder, og med det ombyggede Eksercerhus i tilknytning til den tidligere Bülows Kaserne har byen fået et stort og veludstyret spillested, som kan rumme op til 1000 stående og op til 600 siddende publikummer. Eksercerhuset er dermed Danmarks 6. største rytmiske spillested.

Formand for Kultur- og Idrætsudvalget Susanne Bjerregaard Mørck glæder sig over Fredericias nye spillested, som først og fremmest er blevet til takket være lokale foreninger med en forkærlighed for musik.

”Ideen med at omdanne Eksercerhuset til et mere permanent spillested kommer egentlig fra lokale foreninger, som har brugt huset til koncerter. Jeg er glad for, at byrådet har haft mulighed for at realisere idéen, for resultatet er blevet super godt, og jeg glæder mig til at opleve huset summe af god musik og glade mennesker” , siger Susanne Bjerregaard Mørck, formand i Kultur- og Idrætsudvalget.

De seneste år har Fredericia Byorkester, FredericiaLive og EventC arrangeret mange koncerter i huset, hvis historie som spillested går mange år tilbage. Den gamle bygning fra 1863 var først og fremmest et motionsrum for soldaterne på kasernen, men den blev også brugt til messer, koncerter, teaterforestillinger og sangstævner. En sjov detalje, hvis man spørger næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget Christian Jørgensen.

”Allerede den gang så fredericianerne, at huset havde potentiale til at rumme større kulturelle arrangementer. I dag er Eksercerhuset blevet til et fast spillested, som tilgodeser foreningslivet, der har brug for et sted af den størrelse, og det er jeg rigtig glad for”, siger Christian Jørgensen, næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget.

Ultimativ lydoplevelse i gamle rammer!

I dag står Eksercerhuset med udskiftet tag, nyt indgangsparti, en ombygget sal og backstage faciliteter. Som det første sted i Europa er det blevet udstyret med det helt nye L-Acoustics K3 line-array PA-anlæg, hvilket giver den ultimative lydoplevelse. Dele af det tidligere inventar såsom ribbe og badeværelsesklinker er blevet genbrugt i nye løsninger, der giver stedet charme.

Det er primært lokale kræfter, der står bag renoveringen af Eksercerhuset, herunder: MOE A/S, Din Entreprenør partner A/S, Hinge A/S, Kemp og Lauritzen, R. A. Ussing & Søn, Malergården og Hansen EL.

I Budget 2020 afsatte forligspartierne 2 mio. kroner til udvikling af Eksercerhuset som spillested. I foråret 2020 besluttede Fredericia Byråd at investere yderligere 16,5 mio. kroner i projektet med midler fra det udvidede anlægsbudget, som skal holde gang i hjulene under coronakrisen.

Eksercerhusets daglige drift og ledelse

På udvalgsmødet i februar 2021 besluttede Kultur- og Idrætsudvalget, at forpagtningsaftalen med foreningen FredericiaLive, der i dag forpagter Tøjhuset er udvidet til også at omfatte Eksercerhuset med Sune Rasmussen i spidsen.

Eksercerhuset vil fungere som ramme for offentlige og lukkede arrangementer – herunder blandt andet live oplevelser, konferencer, udstillinger og workshops.

Foto: Foto: Det gamle inventar er genbrugt i nye løsninger. De gamle træribbe pynter på væggen bag baren. De gamle klinker fra badet er brugt til at beklæde selve baren.