Liv Winterberg Lykkegaard
Slå adgang med tegn til/fra

Ny veterankoordinator skal sikre håndholdt hjælp til veteraner

Liv Winterberg Lykkegaard skal koordinere indsatsen for kommunens udsatte veteraner og deres pårørende

Fredericia Kommune har fokus på at sikre sammenhængende og trygge forløb for de udsatte veteraner, der kæmper med psykiske eftervirkninger efter deres udsendelser. Derfor er Liv Winterberg Lykkegaard blevet ansat i den nyoprettede funktion som veterankoordinator i Fredericia Kommune. Fra 1. oktober bliver hun bindeled i indsatsen for udsatte veteraner og deres pårørende i Fredericia. Veterankoordinatoren får blandt andet til opgave at vejlede og koordinere samarbejdet mellem veteraner, pårørende og fagpersoner i kommunen. 

”Som garnisonsby og hjemby for telegrafregimentet er det enormt vigtigt for byrådet, at vi tager os godt af de soldater, der har været udsendt. Ikke mindst dem, der kommer hjem med skader på krop og sjæl. Jeg er glad for, at vi har fået en veterankoordinator, der kan være kontaktpunkt for de veteraner, der har det svært. Vi er rigtig glade for, at Liv vil være med til at løfte den vigtige opgave. Hendes store erfaring med veteraner, kombineret med hendes kendskab til det kommunale system giver hende de bedste muligheder for at hjælpe vores veteraner”, siger Peder Tind, formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget i Fredericia Kommune.

Liv Winterberg Lykkegaard har stor erfaring, hun bringer med ind i jobbet. Hun kan bl.a. trække på erfaring fra sit arbejde i den nationale videns- og specialrådgivningsorganisation VISO og tidligere ansættelser i Fredericia og Middelfart kommuner. Fra 2010-2014 var hun ansat i Forsvaret i Veterancenter Region Syd som rådgiver og bisidder for psykisk og fysisk skadede veteraner. Liv Winterberg Lykkegaard er uddannet socialrådgiver og har en masteruddannelse i rehabilitering. 

”Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde med veteraner og pårørende igen. Jeg går ydmygt til opgaven, og det er vigtigt for mig, at det bliver veteranerne og deres pårørendes behov, der bliver styrende for vores indsats. De har en masse ressourcer, som vi skal bruge, så det handler om at støtte dem i at opnå deres egne mål. Jeg glæder mig også til at arbejde sammen med de mange gode organisationer, der i dag arbejder med området, så vi sammen kan skabe de bedste muligheder for vores veteraner”, siger Liv Winterberg Lykkegaard.

Og netop de frivillige organisationer, Veterancenter Fredericia, Veteranhjem Trekantsområdet og KFUM’s Soldatermission har været involveret i beskrivelsen af den nye veterankoordinatorstilling for at sikre et godt samarbejde på tværs af forsvaret, frivillige organisationer, regionen og kommunen. Veterankonsulent i KFUM’s Soldatermission Elin Høyer Hansen har været en del af ansættelsesudvalget, og hun ser frem til samarbejdet:

”Vi er glade for, at vi har været med i processen om veterankoordinatorstillingen og ikke mindst i forbindelse med selve ansættelsen. Hvis vi skal nå hele vejen rundt om veteranerne, så er det vigtigt med et godt samarbejde mellem kommune, veterancenter og frivillige organisationer. Jeg håber, at vi kan få et tæt samarbejde med Liv og de andre veterankoordinatorer i kommunerne og finde ud af, hvordan vi bedst kan supplere hinanden”, siger Elin Høyer Hansen.

Liv Winterberg Lykkegaard har siden 2017 være ansat i Fredericia Kommune som borgervejleder i en to-årig projektstilling.