Slå adgang med tegn til/fra

Nyt besøgscenter i Egeskov indvies

Alle er velkomne til indvielsen af et ny besøgscenter i den gamle lade ved Egeskov Kirke onsdag den 15. maj.

Onsdag den 15. maj indvier Fredericia Kommune, Vejlby Sogn Menighedsråd og Vejlby Sogns Beboerforening et nyt besøgscenter, der samler lokalområdets natur- og kulturhistorier. Alle interesserede er velkomne til åbningen.

”Det er med stor glæde, at menighedsrådet åbner laden ved Egeskov Kirke for udstilling om natur og kultur i Vejlby Sogn. Vores område har rigtig meget at byde på. Vi håber, at mange vil lægge vejen forbi og måske opdage noget nyt om sognet, siger formand for Vejlby Sogn Menighedsråd Ebba Jakobsen.

Besøgscentret har været halvandet år undervejs, siden menighedsrådet og den lokale beboerforening i første omgang henvendte sig til Fredericia Kommune med ønske om at styrke den lokale fortælling om Vejlby. Siden har alle involverede arbejdet med at omdanne den 200 kvm. store lade fra 1940’erne til besøgscenter for lokale og turister.

”Historierne er rigtig mange, og vi har i samarbejde med museerne, Vejlby Sogn menighedsråd, Fredericia Kommune og lokale folk forsøgt at samle nogle af de mange historier, der er i området, ” siger præst Lise Rind, Egeskov Kirke.

Blandt andet får besøgende historien om gården Kringsminde, de lokale byggeskikke i Vejlby Sogn med såkaldt dobbelt-dokker, og hvordan lokalområdet var krigszone i 1849 med flugtrute over Rands Fjord.

Samarbejde med Fredericia Kommune
Projektet laves i samarbejde med Fredericia Kommune. Bl.a. har Museerne i Fredericia og kommunens naturvejleder Bjarne Christensen finkæmmet lokalhistorien og bidraget med viden om kultur og natur i Vejlby.

”Vi vil gerne bakke om det lokale initiativ, så områdets særegne historie bliver fortalt, både til beboere og turister. Bl.a. er Rands Fjord én af Fredericias naturperler, og det vil vi gerne være med til at formidle. Nu er det op til Egeskov Kirke og lokale frivillige at drive stedet, ” siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Christian Bro.

Besøgscentret forventes fremover være åbent alle dage 9.00-19.00.

Tid og sted
Onsdag den 15. maj kl. 17.00-18.00 på Vejlby Kirkevej 55. Menighedsrådet i Vejlby Sogn er vært ved arrangementet og byder velkommen. Derefter vil der være kringle til de fremmødte og mulighed for at gå på opdagelse i udstillingen.