Slå adgang med tegn til/fra

Rygere i Fredericia kan snart tage på skodhotel

Miljø- og Teknikudvalget vil cigaretskodder på gaden til livs. En kampagne med såkaldte skodhoteller skal gøre det nemmere for rygere at komme af med affaldet.

Selvom langt de fleste ved, at cigaretskodder ikke hører til på gaden, ligger der stadig en hel del rundt om i Fredericia. Derfor har Miljø- og Teknikudvalget netop godkendt en ny kampagne, der skal gøre det nemmere for rygere at komme af med deres skodder.

Konkret bliver der opsat såkaldte skodhoteller på de lokaliteter i kommunen, hvor problemet vurderes at være størst. De er mobile og kan flyttes rundt, så de hele tiden står, hvor de gør gavn.

”Vi vil gerne gøre det nemmere at komme af med skodderne, så de ikke ender på gaden. Vi kender skodhotellerne fra Randers Kommune, der i dag oplever langt færre skodder, siden de satte dem op. Vi har alle sammen et ansvar for at rydde pænt op efter os, når vi opholder os udenfor, og nu bliver det også nemmere at efterkomme, ” siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Christian Bro.

228 skodder på Østerstrand
En stikprøve bekræftede sidste år, at der ligger rigtig mange skodder rundt omkring. Den viste, at der i gennemsnit kan findes 42 skodder pr. 100 meter på lokaliteter i Fredericia. På Snoghøj Landevej alene blev der fundet 510 skodder, og på Østerstrand 228 skodder.

”Vi ved fra analyser, at cigaretskodder er et stort problem, og at det er den type affald, som generer borgerne mest. Det er begrænset, hvad kommunen har af muligheder for at samle dem op, så jeg håber, at vi kan få flere til at smide skodderne dér, hvor de hører hjemme i første omgang, ” siger Christian Bro.

De nye skodhoteller forventes at være klar til sommer. Der er afsat 60.000 kroner fra budgettet Ren By til kampagnen, og der forventes at være midler til ca. 10 affaldsstandere.