Slå adgang med tegn til/fra

STU Fredericia fylder rundt

STU Fredericia inviterer til 10 års fødselsdagsfest

For 10 år siden trådte lov om Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) i kraft. Det betød, at alle unge med særlige behov nu også fik mulighed for at få en ungdomsuddannelse. Formålet er at hjælpe de unge til at opnå personlige, sociale og faglige kompetencer, så de kan deltage aktivt i voksenlivet.

”STU Fredericias force er, at de kan tilrettelægge uddannelsen individuelt, så de kan tilgodese alle unge med særlige problematikker. Jeg er stolt af, at vi igennem 10 år har kunnet give vores unge borgere med særlige behov muligheden for at få et godt voksenliv” siger Henning Due Lorentzen, formand for Social- og Omsorgsudvalget.

STU Fredericia ligger i den vestlige del af byen, hvor de har lokaler på Fredericiaskolen. Her har de unge adgang til forskellige faglokaler, sportshal, svømmesal og en grønt udeareal. STU Fredericia lægger fokus på at tilrettelægge uddannelsen individuelt, så alle unge med særlige behov kan tilgodeses.

De fleste, der går på STU, er unge med stress, autisme, borderline og ADHD. STU Fredericia hjælper derfor de unge med at få de nødvendige færdigheder, så de kan have en hverdag med så høj grad af selvstændighed som muligt.

Uddannelsen varer tre år og tager udgangspunkt i bosætning, arbejdsmuligheder og fritidsinteresser, der sammen danner uddannelsens kerne.  Efter et indledende 12 ugers afklaringsforløb tilrettelægges uddannelsesforløbet med udgangspunkt i den studerendes ønsker og kompetencer.

STU Fredericia fejrer onsdag den 27. september den første runde fødselsdag. De har inviteret nuværende og tidligere studerende til fødselsdagsfest sammen med personalet. Formanden for Social- og Omsorgsudvalget Henning Due Lorentzen deltager også i festen.