Slå adgang med tegn til/fra

Treldeskovene er naturkanon

Treldeskovene i Fredericia Kommune er et af 15 unikke steder, der er med i Danmarks Naturkanon
Hjemsted for sjældne planter og svampearter, vilde og utæmmede kyster, fantastiske aktivitetsmuligheder, rig på et unikt insekt- og fugleliv – og nu naturkanon. Treldeskovene i Fredericia er netop blevet udpeget til et af Danmarks dejligste natursteder.

Tirsdag den 20. november offentliggjorde Miljø- og Fødevareministeriet listen over 15 unikke steder, som har fået en plads i Danmarks Naturkanon. 
Borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaard glæder sig over den gode nyhed, der er med til at sætte fokus på en af kommunens mange naturoplevelser.

”Det er et positivt initiativ, der er med til at sætte fokus på vores unikke natur. Vi er utrolig stolte over, at Treldeskovene er blevet udpeget blandt så mange smukke steder i Danmark. Treldeskovene er et enestående og fantastisk naturområde i Fredericia, som helt bestemt er et besøg værd, og som fortjener en plads i Danmarks Naturkanon”, siger Jacob Bjerregaard, borgmester i Fredericia Kommune.  

Ét blandt mange smukke natursteder
Miljø- og Fødevareministeriet, der står bag initiativet, har modtaget i alt 1.671 forslag fra borgere, foreninger, kommuner i hele landet til skønne og unikke steder. En jury, der bl.a. består af tv-værten Sebastian Klein, ’Bonderøven’, præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, biologer og journalister har nomineret 30 steder, men det er i sidste ende ”kun” 15 steder, som har fået en plads i naturkanonen.

Læs mere om ”Danmarks Naturkanon” på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside: www.naturkanon.dk