Slå adgang med tegn til/fra

Ubegrundet PFAS-mistanke mod daginstitutionen Labyrinten

Der har de seneste dage været medieomtale af risikoen for PFAS på en række daginstitutioner landet over. Daginstitutionen Labyrinten er nævnt i den forbindelse. Kommunens tidligere arbejde og undersøgelser viser dog, at der ikke er grund til mistanke.

Daginstitutionen Labyrinten er bygget på Lumbyesvej 30 i 1971.

På grunden var der mellem 1938 og 1950 losseplads, og derfor er grunden kommet på regionernes mistankeliste.

I 1994/1995 blev den øverste meter jord udskiftet. I 2010 lavede kommunen desuden en generel undersøgelse af alle børnehaver.

Her viste undersøgelsen ingen grund til bekymring i forhold til forurening af jorden.

”Vi tager selvfølgelig PFAS seriøst, og derfor har vi også kigget sagen igennem. Vores undersøgelser og tidligere udskiftning af jorden viser, at der ikke er grund til bekymring. Det skal i øvrigt bemærkes, at produktionen af PFAS-forbindelser startede omkring 1950, men først i slutningen af 1960'erne slog brugen af stofferne rigtigt igennem. Det vil sige, at der efter al sandsynlighed ikke er deponeret PFAS-holdigt affald i området. Vi er derfor i dialog med regionen om, hvorvidt ejendommen overhovedet skal være på listen med potentielle PFAS-lokaliteter, ” siger Tommy Rachlitz Nielsen, formand for Klima,- Energi- og Miljøudvalget.