Vær med: Fra verdensmål til hverdagsmål

Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget. Vær med til en interessant snak om, hvordan vi sammen løfter FN’s 17 verdensmål i Fredericia

FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling handler om alle, og Fredericia Kommune vil være med til at gøre en forskel lokalt, der bidrager til den bæredygtige udvikling globalt. Danmarks største energiselskab Ørsted og Demokrati- og Borgerudvalget i Fredericia Kommune inviterer alle til en interessant snak om, hvordan vi løfter verdensmålene i Fredericia.

Arrangementet foregår mandag den 18. november kl. 17-19 hos Ørsted i Skærbæk. Formand for Demokrati- og Borgerudvalget Christian Jørgensen byder velkommen, og Ørsted fortæller om virksomhedens grønne profil og arbejde med bæredygtighed. Bagefter kan du besøge fem spændende stande til en snak om bæredygtighed.

Program:

17.00-17.05: Åbning af byrådsmødet v. borgmester Jacob Bjerregaard

17.05-17.10: Velkomst v. formand for Demokrati- og Borgerudvalget Christian Jørgensen

17.10-17.30: Præsentation af Ørsteds arbejde med bæredygtig udvikling

17.30-17.40: Præsentation af ”Fredericia for Verdensmålene og introduktion til aftenens temaer

17.40-18.45: Fra verdensmål til hverdagsmål – hvad kan vi gøre i fællesskab?

  • Madvaner
  • Børn, unge og læring
  • Grøn transport
  • Fællesskaber
  • Affald

18.45-19.00: Afrunding ved Demokrati- og Borgerudvalget

Alle er velkomne. Vær opmærksom på et begrænset antal pladser. Tilmelding er derfor nødvendig senest den 14/11 via stine.lubek@fredericia.dk.

Gør en forskel allerede nu
Fyld en bil med venner og kolleger i stedet for at køre hver for sig - eller hvad med at stille bilen og tage bussen? Bybus nr. 4 kører direkte fra banegården med afgang kl. 16.25 og ankomst ca. Kl. 16.50. Bybussen kører tilbage mod byen kl. 18.50 og igen kl. 19.50.

Adressen er Ørsted, Kraftværksvej 53, 7000 Fredericia.

Steen Hildebrandt stiller skarpt på de 17 verdensmål torsdag den 21. november 
De 17 verdensmål er kommet på alles læber. Det er ikke diffuse mål, der kun gælder for organisationer og lande – men mål, der kan benyttes af os alle, som borgere, virksomheder og ikke mindst som kommune. Fredericia Spildevand A/S og Fredericia Bibliotek har inviteret verdensmålenes stærkeste stemme i Danmark, Professor, Ph.D. Steen Hildebrandt, til Fredericia. Han forholder sig skarpt til de 17 verdensmål, og opfordrer os alle til at være med til at skabe en ny og bedre verden med fokus på både bæredygtighed, miljø og en større social lighed blandt verdens folk.

Det lokale perspektiv følges op med tanken om, at fremtiden især er forbeholdt de virksomheder og organisationer, der forstår at forholde sig til - og handle på - verdensmålene. Det er der heldigvis flere og flere virksomheder, der har fået øjnene op for, også i Fredericia. Verdensmålene skal ikke ses som et problem, men en mulighed.

Verdensmålene repræsenterer et enormt potentiale både for borgere og virksomheder, og måske kan vi knytte partnerskaber, der kan speede lidt op for at nå de 17 mål.

Tid og sted
Torsdag den 21. november kl. 19.00, Panorama Biografen, Prinsessegade 55, Fredericia. Gratis, men billet er nødvendig via Bibliotekets velkomstcenter, eller via print-selv-billet.

 

På Fredericia Kommunes hjemmeside, kan du læse mere om Fredericia Kommunes arbejde med FN’s 17 Verdensmål