Slå adgang med tegn til/fra

Vær med til at plante Fredericias nye folkeskov

Tag din spade og familie under armen og vær med til at plante den nye folkeskov i Fredericia. Målet er 8.000 nye løvtræer

På tirsdag den 4. juni fra kl. 15.00 går Fredericia Kommune og Danmarks Naturfredningsforening i gang med at plante en ny skov ved Vejlby. Alle interesserede er velkomne til at være med. 

Det koster 20 kroner for et træ, som man selv kan være med til at plante. Det har Fredericia Kommune valgt at doble op, så der plantes to træer for hvert bidrag på 20 kroner. Alle kan støtte kampagnen.

”Det er et projekt lige efter mit hjerte, hvor vi samler fredericianerne om et fælles projekt, som vi alle sammen kan få glæde af. For en flad tyver bliver der plantet to nye løvtræer, så der på sigt bliver en stort flot skov, som er god for dyre- og planteliv, drikkevandet og ikke mindst klimaet, som ligger rigtig mange på sinde, siger formand for Miljø- og Teknikudvalget Christian Bro.

Fredericia Kommune har udlagt et areal på to hektar ved Vejlby på Ydre Ringvej til projektet, hvor der er plads til 8.000 nye løvtræer. Konkret bliver der plantet stilkeg, avnbøg, spidsløn og småbladet lind. Derudover kommer der et skovbryn med mange blomstrende træer og buske. De små nye træer vil på sigt vokse sig flotte og store, og om fem år er de ca. to meter høje.

”Kampagnen Danmark Planter Træer giver os mulighed for at agere og gøre noget aktivt for at hjælpe naturen og særligt skovene i Danmark. Vi har manglet den handlemulighed, og mange danskere ved godt, at der skal gøres noget for styrke og støtte naturen. Vi tror på, at mange borgere vil bruge muligheden nu for at plante mere skov, og det bliver spændende at være med til at sætte spaden i jorden til den nye folkeskov, ” siger formand for Danmarks Naturfredningsforening i Fredericia Karsten Enggaard.

Det er Growing Trees Foundation, der står bag kampagnen ”Danmark planter træer”. Fredericia Kommune og Danmarks Naturfredningsforening støtter sammen op om kampagnen, der fortsætter året ud med et landsdækkende show på TV2 den 14. september. 

Læs mere om kampagnen her: https://www.danmarkplantertraeer.dk  

Sådan donerer du
Der er mulighed for at donere penge til kampagnen via MobilePay eller bankoverførsel. MobilePay: BOX28064 eller kontonummer: 0757 3231 247822. Alle bidrag er velkomne, og kampagnen fortsætter året ud. 

Tid og sted
Tirsdag den 4. juni kl. 15.00-17.00 på Ydre Ringvej 40, 7000 Fredericia. Se kort nedenfor. 

Folkeskov i Fredericia_kort