Slå adgang med tegn til/fra

Visionen for Fredericias fremtid er på plads

Et bredt flertal af byrådets partier er blevet enige om en vision for kommunens udvikling over de kommende ti år.

Fredericia – Fremtidens centrum. For den grønne omstilling. For kulturen. For børnefamilierne.

Det er overskriften for Vision 2033, der nu er bred politisk enighed om.

”En vision er det, der står i horisonten. Det er det, vi sigter efter. Det kræver også, at vi bagefter får truffet de nødvendige beslutninger og prioriteret de rette ressourcer, så vi også bevæger os mod den horisont og den vision. Det arbejde venter nu. Når det er sagt, er jeg både glad og stolt over, at vi nu har så bred enighed om en fælles retning for vores kommune. Visionen er det, vi står på, når vi udvikler vores by og kommune, laver politik og sætter initiativer i gang. Stort tak til alle de borgere, foreninger og virksomheder, der har bidraget til arbejdet, og stor tak til de mange partier i byrådet, der har taget ansvaret for fremtiden på sig, ” siger borgmester Steen Wrist.

Der kom 1885 input til visionen fra både workshops, samtalesaloner og sms.

Grøn i verdensklasse

Fredericia Kommunes geografiske placering og infrastruktur giver unikke muligheder i den grønne omstilling.

”De muligheder skal vi indfri. Vi går forrest, sætter barren højt og stiler efter at bliver CO2-negative i 2033. Klimaets udvikling betyder, at vi er nødt til at handle på den grønne omstilling. De styrker og potentialer, vi har på området forpligter. Vi er godt på vej i Fredericia, og vi skal nå endnu længere, hvilket visionen også afspejler, ” siger Tommy Rachlitz Nielsen, Det Konservative Folkeparti.

”Fredericia kan blive centrum for grønne jobs. Vi har i forvejen mange energivirksomheder, der arbejder intensivt med grøn omstilling. Sammen med gode efter- og videreuddannelses-muligheder i den grønne sektor, har vi unikke muligheder for at skabe endnu flere grønne arbejdspladser, ” siger Connie Maybrith Jørgensen, SF.

Unikke oplevelser hver dag

Kulturlivet i Fredericia skal både rumme noget for byens borgere, men skal også have elementer, der kan tiltrække turister og gæster.

”Fredericias historie er fuldstændig unik. Vi sætter alt ind på at skabe et ambitiøst og bredt anerkendt formidlingscenter for fæstningsbyen Fredericia, der kan lave levende formidling af vores historie og kulturarv. Både for kommunens borgere og for turister, ”siger Susanne Eilersen, Dansk Folkeparti.

”Hver eneste dag året rundt kan man her i kommunen træde ud af sin hoveddør og gå på opdagelse i en lang række enestående naturoplevelser – lige fra Trelde Næs i nord til Skærbæk Strandpark i syd. Sammen med et rigt kulturliv, store og små events, hverdagsoplevelser, livemusik, fascinerende scenekunst og sportsarrangementer, tager vi nu næste skridt. Vi vil skabe unikke oplevelser 365 dage om året. Det er de oplevelser, der udgør det kit, som binder os sammen, og som gør Fredericia til et attraktivt sted at bo, ” siger Søren Larsen, Socialdemokratiet.  

Børnefamiliernes førstevalg

Fredericia Kommune skal sikre de bedste rammer og et stabilt fundament for et familieliv i trivsel.

”Alle børn skal have de rette muligheder og de bedste betingelser for faglig og social udvikling. Når vi skal sikre, at børn og unge – uanset deres baggrund – har lige chancer i livet, så skal vi sikre fantastiske daginstitutioner og inspirerende læringsmiljøer i skolerne, ” siger Cecilie Roed Schultz, Enhedslisten.

”Visionen har længe været et ønske fra Venstre, og som nyt byrådsmedlem har jeg set frem til visionsprocessen og til at sætte en retning for vores by de næste 10 år frem. Jeg har været en del af de mange gode samtaler med borgerne, og det har været vigtigt for Venstre, at det blev en borgerinddragende proces. Der er kommet mange gode input undervejs og her har temaet om de unges trivsel fyldt meget. Jeg ser frem til at drøfte den nye vision på byrådsmødet, ” siger Louis Lindholm, Venstre.  

Fællesskab og samarbejde skal bære visionen i mål

Vision 2033 skal formelt godkendes på byrådsmødet den 17. april.

”Når den er godkendt, så er det, at det egentlige arbejde begynder. Kommunen alene kommer ikke i mål med de her ambitioner. Det er de for store til. Det kræver samarbejde med både erhvervsliv, foreningsliv, kulturliv, borgere og mange andre. Visionen er baseret på de mange gode input, vi har fået, og derfor er det også dem, der har givet de input, der skal hjælpe med, at vi kommer i den rigtige retning, ”siger Steen Wrist.   

Læs udkast til Vision2033 her. Filen er ikke webtilgængelig. Den vil blive udskiftet med en webtilgængelig version inden for en uge. (PDF, 1.48 MB)PDF ikon udkast_fredericia_kommune_vision_2033.pdf