Slå adgang med tegn til/fra

Offentlig høring af forslag til Lokalplan 399 - Bevarende lokalplan på Blåhøj, Erritsø

Høringsfrist: 4. juni 2024

Fredericia Kommune har udarbejdet forslag til Lokalplan 399 – Bevarende lokalplan på Blåhøj, Erritsø
Planforslaget er vedtaget af Fredericia Byråd den 29. april 2024.


Offentlig høring
Planforslagene er offentliggjort den 6. maj 2024. Planforslaget er nu i offentlig høring i perioden fra den 6. maj 2024 til den 4. juni 2024

Du får dette brev fordi du bor eller ejer en ejendom indenfor lokalplanområdet, eller tæt derved.


Lokalplanens indhold
Lokalplanen har til formål at sikre bevaringen af boligbebyggelsen på Blåhøj 26. 

For at sikre de bevaringsværdige værdier, nedlægger lokalplanen et generelt forbud mod nedrivning, samt fastsætter krav til materialer, udtryk og farveholdning ved vedligehold, tilbygning og nybyg.

Lokalplanen tillader ikke at der udstykkes flere grunde til ny bebyggelse. Dog tillader lokalplanen, at der kan opføres ny bebyggelse som afslutningen af gårdbebyggelsen til en U-form, samt sekundær bebyggelse som carporte, skure, drivhuse og lignende i begrænset omfang. Lokalplanen stiller også krav til hegn og terrænregulering i et omfang der sikrer udsyn til og bevaring af boligbebyggelsen.


Miljøvurdering 
Ifølge Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) skal der gennemføres en miljøvurdering, hvis en lokalplan antages at få en væsentlig indvirkning på miljøet. 

Fredericia Kommune har på baggrund af en screening af lokalplanen, efter lovens § 10 vurderet, at de miljømæssige konsekvenser som følge af lokalplanens gennemførelse jf. lovens § 8, stk. 2 nr. 1 og § 8 stk. 2, nr. 2 er af en sådan karakter, at udarbejdelse af en miljøvurdering ikke er nødvendig. 


Lokalplanens midlertidige retsvirkninger
Når lokalplanforslaget er offentliggjort, må de ejendomme, der er omfattet af forslaget, ikke bebygges eller i øvrigt udnyttes på en måde, der skaber risiko for en foregribelse af den endelige plans indhold. Der gælder efter § 17 i Lov om Planlægning et midlertidigt forbud mod udstykning, bebyggelse og ændring af anvendelsen.


Din mulighed
Har du indsigelser, kommentarer eller ændringsforslag til planforslaget, kan de sendes via knappen ”Skriv din kommentar her” øverst på den digitale plan. Alternativt kan bemærkninger afleveres fysisk i rådhusets postkasse eller sendes pr. post til Plan & Byudvikling, Fredericia Kommune, Gothersgade 20, 7000 Fredericia. Dine bemærkninger skal være kommunen i hænde senest den 4. juni 2024.

Afgørelsen om ikke at gennemføre miljøvurdering af planforslaget er offentliggjort sammen med lokalplanforslaget og kan påklages indtil senest den 4. juni 2024. Se klagevejledningen sidst i brevet.


Yderligere oplysninger kan fås hos planlægger: 
Louise Frank-Andersen, Plan & Byudvikling, tlf. 61 92 33 10 eller e-mail: louise.frank-andersen@fredericia.dk.


Med venlig hilsen
Fredericia Kommune

 

Klagevejledning vedrørende miljøvurderingen 

Kommunens afgørelsen om ikke at udarbejde en miljøvurdering kan påklages til Planklagenævnet. Efter planlovens § 58 stk. 1, nr. 3, kan kun retlige spørgsmål påklages. Der kan derimod ikke klages over, at byrådet burde have truffet en anden afgørelse. 

En klage indsendes ved anvendelse af digital selvbetjening via Klageportalen, der findes på www.borger.dk og www.virk.dk. Du kan logge på med NEM-ID. 

Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen inden klagefristens udløb. Når klagen sendes, betales et gebyr via Klageportalen.  Privatpersoner skal betale ca. 900 kr. Virksomheder og organisationer skal betale ca. 1.800 kr. 

Et indbetalt gebyr tilbagebetales, f.eks. hvis klagesagen fører til, at den påklagede afgørelse ændres eller ophæves eller hvis klageren får helt eller delvist medhold i klagen. Spørgsmål om betaling af gebyr og tilbagebetaling af gebyr afgøres af Planklagenævnet. 

Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der ikke indsendes via Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du snarest og inden klagefristens udløb sende din klage med en begrundet anmodning til kommunen. 

Hvis du er fritaget for at bruge digital post af kommunen bedes du oplyse dette i din anmodning. Kommunen videresender herefter din anmodning til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes. Du får besked direkte fra Planklagenævnet om din anmodning imødekommes. 

Klagefristen er 4 uger fra offentliggørelsen. 

Se mere om klageregler, herunder hvad der kan klages over, og hvem der kan klage, på Planklagenævnets hjemmeside, der kan tilgås via Nævnenes Hus på www.naevneneshus.dk.