Handicapparkering kræver, at du er indehaver af et handicapparkeringskort. Kortet giver dig ret til at parkere på de særligt afmærkede handicappladser. Du kan ansøge om invalidekortet under selvbetjening ovenfor.
Dit handicapparkeringskort skal altid ligge synligt i forruden på bilen, så man kan læse hele kortets forside udefra.
Hvis du parkerer på et offentligt område med et handicapparkeringsskilt i forruden gælder disse regler:
Du må parkere:
- I højst 15 minutter på steder, hvor alene af- og pålæsning er tilladt, steder med parkeringsforbud samt gågaden, hvor ærindekørsel er tilladt. Man må ikke overtræde standsningsforbud. P-skiven skal indstilles.
- I højst én time på steder, hvor 15 eller 30 minutters parkering er tilladt. P-skiven skal indstilles.
- Tidsubegrænset på steder, hvor én, to eller tre timers parkering er tilladt - med mindre der på skiltet med handicapsymbolet er angivet en tidsbegrænsning. I det tilfælde, så skal du overholde tidsbegrænsningen og indstille p-skiven.
- Biler med handicapparkeringsskilt parkerer gratis i alle p-båse på Fredericia Kommunes offentlige parkeringspladser og på Fredericia kommunes offentlige grusbelagte parkeringspladser ved Østerstrand og Madsby Legepark.
Her kan du se et kort over handicapparkeringspladser
Hvis du parkerer på en plads reserveret til handicappede, kan du som udgangspunkt parkere frit, så længe din parkering ikke strider mod lokale skilte og regler.
Hvis handicapparkeringspladsen er reserveret til ét eller flere specifikke køretøjer, er det de eneste, der lovligt må holde på pladsen.
Ansøgning om handicapparkeringspladser på offentlige veje og private fællesveje
For at ansøge om en afmærkning af en handicapparkeringsplads med handicapsymbol, skal du bruge linket ovenfor under selvbetjening.
Du skal udfylde skemaet så fyldestgørende som muligt og fremsende en kopi af dit handicapparkeringskort. Vi skal bruge alle oplysningerne for at kunne godkende din ansøgning.
Du er velkommen til at sende en skitse over den ønskede placering eller andre yderligere kommentarer sammen med din ansøgning.
Du skal være opmærksom på, at vi kun kan etablere pladsen, hvis de trafikale forhold tillader det, og ansøgningen skal dokumentere et særligt behov.
På offentlige veje er det Fredericia Kommune, der udfører, vedligeholder og fjerner afmærkningen af parkeringspladser med handicapsymbol, når det bliver aktuelt.
På private fællesveje skal vejejer og Fredericia Kommune, som vejmyndighed, godkende ansøgningen. Vejejer og ansøger står for udførelse og vedligehold af parkeringsbåsen.
Vi gør opmærksom på, at når handicapparkeringspladsen er markeret, kan alle med et invalideskilt parkere på handicapparkeringspladsen. Der kan ikke ansøges om personlig opmærket parkeringsbås
Handicapparkering på private parkeringspladser eller veje
Ønsker du handicapparkering på privat område, herunder ved boligforeninger, skal du ansøge hos ejeren. Det er alene ejeren af grunden der kan bestemme om der skal oprettes handicapparkering og hvem der har udgiften hertil. Dette gælder også ved personlig opmærket parkeringsbås.