Slå adgang med tegn til/fra

Udviklingspuljen

Her finder du mere information om Udviklingspuljen
Hvem kan søge Udviklingspuljen

Det kan alle beboerforeninger, fællesråd, grundejerforeninger og øvrige foreninger, der arbejder med at skabe aktive fællesskaber i Fredericia Kommune. Puljen er rettet mod projekter udenfor Voldene. (Der lægges vægt på, at det er et bredt samarbejde mellem flere af ovenstående, for at sikre bred lokal opbakning). 

Udbetaling af tilskud

Når kommunen har modtaget en udfyldt version af ansøgningsskemaet, vil den blive gennemgået og sat på dagsorden. Ansøgningen vil blive behandlet på udvalgsmøde i Teknisk Udvalg, og svar på ansøgningen vil blive givet umiddelbart herefter.

Senest en måned efter projektets afslutning skal Fredericia Kommune modtage dokumentation for det gennemførte projekt, og herefter går der maksimalt en måned inden tilskuddet udbetales til ansøger. Det er dog et krav, at tilskuddet udbetales i det samme år, som der er givet tilsagn til projektet.

Disse procedurer vil stå nærmere beskrevet i den kontrakt man modtager hvis ens projekt godkendes til at modtage støtte. 

Det er en forudsætning for at modtage støtte, at ansøger har et CVR-nummer og en nemkonto som er forbundet med dette CVR-nummer. 

Hvad støtter puljen?
  • Projekter, der fremmer grøn bæredygtig udvikling i et lokalområde – eksempelvis inden for biodiversitet, cirkulær økonomi eller energibesparelser. 
  • Projekter, der er med til at skabe attraktive og levende lokalsamfund. 
  • Projekter, der fremmer samarbejdet mellem borgere og foreninger. 
  • Projekter, der fremmer det aktive medborgerskab med fokus på tilflyttere som en ressource og inddragelse af svage og/eller marginaliserede grupper i lokalområdet. 
Hvad støtter puljen ikke

Der gives ikke støtte til drift. Med drift forstås bl.a. vedligeholdelse af områder og løbende vedligehold af ejendomme, administration af hjemmesider, revision, generalforsamling, handleplan, udarbejdelse af vedtægter samt interne møder. 

Der gives ikke støtte til kommunale eller private institutioner. En undtagelse kan være i lokalsamfund hvor grønne områder i forbindelse med skoler og idrætsanlæg, enten er det eneste eller det naturlige sted for fælleskab i lokalområdet (områderne må ikke være indhegnet) og ansøgningen skal komme fra en beboerforening eller en grundejerforening. 

Der gives ikke støtte til vedligehold, forbedringer eller etablering af stier. En undtagelse kan være, hvis stierne er del af et større projekt omkring bynære rekreative områder. 

Der gives ikke støtte til projekter på privat grund. En undtagelse kan være, hvis området er eget af en borgerforening eller by. 

Betingelser for støtte 

Disse forhold skal være opfyldt for at opnå støtte: 

Projektet skal være alment, dvs. det typisk skal komme et helt lokalsamfund til gavn. 

Projektet skal skabe nye muligheder i lokalområdet til eks. børn, unge, voksne og ældre. 

Projektets aktiviteter skal foregå i Fredericia Kommune. 

Ved projekter, der omhandler lokale samlingssteder (legepladser, aktivitetspladser, idrætsfaciliteter, mødelokaler), er det et krav, at faciliteterne skal være offentligt tilgængelige på alle tider af døgnet for at modtage støtte. Dette skal være tydeligt i lokalområdet, f.eks. gennem skiltning.

Nye innovative projekter for et lokalområde prioriteres. Dvs. aktiviteter, der inddrager nye borgergrupper eller er med til at udvikle nye muligheder for lokalområdet, og er lokalt forankret. Projektet skal desuden inddrage flere parter. Ved parter forstås privatpersoner, foreninger, virksomheder, borgergrupper, institutioner, lodsejere, skoleklasser m.v. 

Hvis børn under 18 år søger, skal en myndig person skrive under på kontrakten. 

Indtægter ved afholdelse af støttede arrangementer må alene gå til udgifter i forbindelse med arrangementet. 

Projekterne skal som udgangspunkt kunne gennemføres indenfor tilsagnsåret. 

Søg om tilskud fra Udviklingspuljen