Slå adgang med tegn til/fra

Daginstitutioner

Her finder du information om daginstitutioner - et tilbud til børn i alderen 0-5 år

VI GØR VORES BEDSTE FOR AT HOLDE JER OPDATEREDE I FORHOLD TIL DEN EKSTRAORDINÆRE SITUATION OMKRING COVID-19. VED SPØRGSMÅL HENVISER VI TIL DAGINSTITUTIONERNES LEDERE.

FØLG MED PÅ TABULEX OG DETTE LINK, HVOR INFORMATION FRA FREDERICIA KOMMUNE ER SAMLET: https://www.fredericia.dk/om-kommunen/fakta-om-kommunen/akuthjaelp-bered...

LÆNGERE NEDE PÅ SIDEN KAN I FINDE INSPIRATION TIL AKTIVITETER, I KAN LAVE DERHJEMME. I KAN OGSÅ FINDE LINKS TIL SUNDHEDSSTYRELSENS GODE RÅD TIL BØRNEFAMILIER

*****

Klik på kortet for at komme i gang
Når du klikker på kortet, åbner en ny side, hvor du får vist et større kort. Kortet viser alle daginstitutioner i Fredericia Kommune. Klik på de enkelte daginstitutioner (trekanter) for at finde oplysninger om kontakt, åbningstider, frokostordning, link til hjemmeside med mere. 
Du kan også vælge at få vist alle kommunale dagplejere og folkeskoler i Fredericia Kommune.
 
Kort Daginstitution
 
Hvis du allerede ved, hvilket distrikt du ønsker pasning i, kan du klikke dig direkte ind på distrikterne herunder.
FORSLAG TIL AKTIVITETER TIL BØRN UNDER COVID-19

Legeaftaler

Vi henviser til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for legeaftaler: 

https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Hvordan-skal-man-som-foraeldre-forhol...

Sanser og Science

Det er altid hyggeligt at bage og lave mad, og der er masser af læring i det for børn. Lad endelig børnene bruge følesansen, lad dem røre i mel, andre ingredienser og den færdige dej. Skal dejen bruges til pizza, så føl endelig videre i jeres pizza toppings. Til de større børn er der også mulighed for at lave lidt Science. Frem for at hælde væskerne i melet hver for sig, så bland i stedet væskerne sammen, og se hvordan eksempelvis olie skiller fra vand og mælk. Og lad jeres børn se hvordan dejen hæver i skålen. Et hygge projekt for hele familen.

Blomster ændrer farve

Gå ud i haven og pluk forskellige blomster. Gå indenfor og hæld vand i vaser. Hæld frugtfarve i vaserne, og sæt blomsterne i. Vent nogle timer eller til dagen efter og se, hvordan blomsterne suger farven til sig. Blå frugtfarve giver den største farveforandring.

Agent 007

Agent 007 er en leg, der kræver lidt plads. Bind snore fast på kryds og tværs mellem møblerne og leg, at det er laserstråler, som børnene skal kravle igennem unden at røre. Det er sjovt for både børn og voksne, og så er det en god motorisk leg.

Hjemmelavet fiskespil

Mange børn er kreative og elsker at klippe. Det er godt for finmotorikken, så lad dem endelig klippe løs. Her er et forslag til, hvad de fine udklip kan bruges til. Klip figurer ud (det behøver ikke være fisk), skriv et spørgsmål på hver figur, som på billedet. Sæt en papirclips på hver figur, find en snor og bind/lim en magnet på snoren. Så er der hyggelig og lærerig underholdning for både børn og forældre.

Projekt ormebo

Find et glas med skruelåg, fyld op med jord, orme og lidt frugtaffald på toppen. Husk at lave huller til luft. Lad ormeboet stå helt mørkt, og tjek dagligt for at se efter ormegange.Det er let at lave hjemme i haven.

Links til inspiration

Børnemusik med Popsi og Krelle - klik her

Hello Wonderfull på Facebook - klik her

Børnelege på Facebook - klik her

Kreative ideer fra Pinterest - klik her

Højtlæsning for børn - klik her

Fokus på sprog - klik her

SUNDHEDSSTYRELSEN - GODE RÅD TIL BØRNEFAMILIER (COVID-19)
Distrikt Erritsø

Distrikt Erritsø består af fire kommunale daginstitutioner. De er alle 0-5 års-institutioner med tre-fem grupper.

Og den selvejende daginstitution Erritsø Børnehus med to daginstitutioner (Agerkrogen med to grupper til 3-5-årige og Bakkely med tre grupper til 0-5-årige).

Læs mere om Distriktsinstitutionen Erritsø

Facebook: Distrikt Erritsø 0-6 år

Distrikt Fjordbakke

Distriktet dækker Taulov, Skærbæk og Herslev. Spiren og Lucinahaven ligger i Taulov og er på henholdsvis seks og fem grupper. I Skærbæk er der Fyrtårnet, som også er på seks grupper. I Herslev er der en mindre daginstitution på to grupper. Alle daginstitutioner har både vuggestue og børnehave.

Læs mere om Distriktsinstitutionen Fjordbakke

Facebook: Fjordbakkedistriktet - Skole, børnehave, vuggestue og dagpleje

Distrikt Kirstinebjerg
Distrikt Ullerup Bæk
Specialdaginstitutioner

I Fredericia Kommune er der to daginstitutioner, der har handicap-pladser/specialpladser - og samtidig også almindelige pladser. Pladsene til handicappede skal man visiteres til, de almindelige pladser kan man frit søge.

Børnehaven Stendalen er en handicap-integreret daginstitution med børnehavebørn i alderen 2-7 år og børn med handicaps i alderen 0-7 år:

Kløverløkken er en integreret daginstitution, der kan modtage 0-6 årige hørehæmmede børn og som også er specialiserede i at samarbejde med hørehæmmede forældre til 0-6 årige: