Et udsigtsbillede ud over stille lyseblåt vand. På vandet ses en gruppe havkajakker, i baggrunden mod horisonten ligger et stort fragt skib.
Slå adgang med tegn til/fra

Idræt og Motion

Hvis du vil være aktiv, og tage del i idræts- og motionslivet i Fredericia kommune, er der noget for alle aldre og enhver smag.

Her på siden kan du finde information om idrætshaller, Feriesjov, Fredericia Eliteidræt, street faciliteter, Let’s go og meget mere. 

Tag del i de mange foreningsaktiviteter eller dyrk idræt og motion på egen hånd. 

 

Find en forening

Feriesjov og F**weeks

Feriesjov
Fredericia Kommune tilbyder i skolernes sommerferie op til 150 aktiviteter for vores børn og unge i alderen 6-13 år. 
Feriesjov afholdes i et godt samarbejde med vores foreninger, forbund og lokale ildsjæle. Udbuddet består i stor grad af idrætsrelaterede aktiviteter, men du vil også kunne finde kreative og kulturelle aktiviteter på programmet. Der er altså noget for alle og enhver.

Du kan læse meget mere på Du kan læse meget mere på Feriesjovs hjemmesiden.


F**weeks
Hvad kan man egentlig lave, hvis man som ung holder ferie i Fredericia? Man kan lave utrolig mange ting, for i Fredericia er de unges ferier vigtige for os! Aktiviteter og events skal være med til at give unge en masse sjove, spændende og uforglemmelige oplevelser. Alle aktiviteterne er gratis, og der findes noget til alle, som er interesserede i enten noget aktivitet, noget kreativt eller noget socialt. Og, man må deltage i alt det, man har lyst til.

Læs meget mere om F**weeks og alle de mange events her

Lets´Go

Gennem Projekt Lets’ Go præsenteres alle 5. og 6. klasser for en række foreninger og forskellige idrætter. Let’s Go består af to indsatser Idrætsfestivaler og Bland Selv Idræt. Idrætsfestivallerne ligger i efteråret, og her vil de 2 årgange skulle prøve kræfter med 3 forskellige idrætter i skoletiden. Derefter er der mulighed for Bland Selv Idræt, hvor man som 5. eller 6. klasses elev kan prøve en lang række foreningsidrætter i en periode på 6 uger. I løbet af et skoleår er der i alt 3 forløb af Bland Selv Idræt og en Idrætsfestival.  

Læs mere om mulighederne og tilmeld dig til Bland Selv Idræt på Lets’ Gos hjemmeside.

Gasværksgrunden og street aktiviteter

Gasværksgrunden er en af midtbyens fede arenaer, hvor friheden til at udføre spontane og kreative aktiviteter indenfor gadeidræt og streetkultur altid er til stede. Gasværksgrunden er åbent døgnet rundt – uden fast opsyn og tilstedeværelse.

Gasværksgrunden er tilgængelig for alle og byder blandt andet på muligheder som:
Fodbold, Basket, Street Hockey, Street Handball, Skøjteløb (vintersæson), Volley, Fodtennis, Fodvolley, Dance, Løb, Løbehjul, Rulleskøjter, Cykelleg og Padletennis.

Padeltennis kræver booking og betaling via wannasport.dk.

Gasværksgrunden er et sted, hvor alle kan udfolde sine talenter inden for gadeidræt og streetkultur og samtidig et sted, hvor hverdagslivet føles godt og trygt.

I perioder er der via personale mulighed for udlån af diverse idrætsmaterialer, ligesom der i forbindelse med sommerferie og jul er aktiviteter på pladsen.  I den forbindelse er der mulighed for køb af varme drikke med mere. 

Se aktuelle aktiviteter på Gasværksgrundens Facebookside.
 

Ungdommens Hus - De Orange Haller
Ved Ungdommens Hus er der ramper til løbehjul, BMX cykling, rulleskøjter og skateboards, som understøtter gadeidrættens muligheder i Fredericia.

Du kan læse mere om aktuelle aktiviteter på Facebook De orange Haller.

Dyrk idræt på egen hånd

Østerstrand
Østerstrand er Fredericias bynære badestrand, hvor du har rig mulighed for at svømme året rundt. Fra forår til efterår er der afmærket en svømmebane på ca. 500 meter med bøjer. På stranden er der en række træningsfaciliteter og beachbaner tilgængelige for alle.

Læs mere om Østerstrand og faciliteter her.


Mountainbikespor
Der er gode muligheder for en god tur på mountainbiken i Fredericia og omegn. I Hannerup Skov er der anlagt et godt mountainbike spor på lidt over 7 kilometer og 200 højdemeter.

Læs mere om mountainbike spor i og omkring Fredericia.


Cykelruter
Hvis du søger inspiration til din næste træningstur på cyklen, så der er en række mærkede ruter i kommunen.

Visit Fredericia har også samlet en række lokale træningsruter, som du kan læse mere om på deres hjemmeside.


Gå- og løberuter
Der er mange muligheder I Fredericia kommune for dig, der har lyst til at komme ud på en gå- eller løbetur. Om du er til en tur på Fredericias volde, i skovene eller langs vandet kan du finde en rute, der passer til dig. Find inspiration til din næste tur via nedenstående link: 

Vandreruter Fredericia 
Naturoplevelser i Fredericia 


Løberute med lys
Ved Fredericia Idrætscenter finder du en afmærket løberute med lys rundt i Madsbyparken. Ruten er 2,5 kilometer lang – men du må gerne løbe flere runder. Ruten er lukket for biler og trafik, og er opmærket med faste markeringer på stolper langs ruten (GoRun).

Idræts- og svømmehaller

Idrætshaller
Der findes idrætshaller flere steder i kommunen. Du kan finde mere information om de mange muligheder via hallernes egne hjemmesider. 

Derudover findes en række haller og sale, som foreninger og institutioner har mulighed for at leje sig ind i.

Se mere om lån og leje af lokaler og andre faciliteter.


Svømmehaller
Der findes to offentlige svømmehaller i Fredericia kommune, dels i Fredericia Idrætscenter hvor der også er tropisk badeland og varmtvandsbassin, og i Erritsø Idrætscenter. 

Foreninger og institutioner har derudover mulighed for at leje sig ind på Indre Ringvej skole og Sundhedshuset.

Se mere om lån og leje af lokaler og andre faciliteter.
 

Fredericia Eliteidræt

Fredericia Kommune satser på talentudvikling, på at udvikle attraktive idrætsmiljøer, der kan være med til at hjælpe lokale idrætstalenter. Dels ved at give mulighed for at den enkelte udøver kan afprøve sit talent, dels ved at hjælpe den unge på vej i overgangen fra talent til elite.

Fredericia Eliteidræt er kommunens eliteidrætsorganisation, der varetager opgaverne på eliteidrætsområdet. Fredericia Eliteidræt samarbejder ed lokale idrætsklubber, ungdomsuddannelser, Fredericia Idrætsråd, TEAM Danmark og erhvervslivet om eliteidræt og talentudvikling.

Læs mere på Fredericia Eliteidræts hjemmeside.
 

Idræt i Dagtimerne

Idræt er andet end konkurrence. Idræt er først og fremmest samvær med andre mennesker. Idræt i dagtimerne lægger vægt på samværet, og alle aktiviteterne er på motionsbasis. Derfor er det ingen forudsætning, at du tidligere har dyrket idræt.
Så har du lyst til at møde andre mennesker og samtidig bruge din krop og dyrke motion, så er idræt i dagtimerne lige noget for dig.

Hvem kan være med?
Idræt i Dagtimerne henvender sig til alle, som har mulighed for at være med i dagtimerne. Skifteholdsarbejdere, arbejdsledige, pensionister med flere.

Læs mere på: Idræt i dagtimerne

Madsbyparken

Madsbyparken er idræt, leg og oplevelser for alle sanser, samt store sports begivenheder. Madsbyparken der består af Fredericia Idrætscenter, Monjasa Park, Madsby Legepark og Den Historiske Miniby. Dette unikke område skaber rammen for en række aktiviteter både inde og ude. 

Læs meget mere om mulighederne på Madsbyparkens hjemmeside.