Slå adgang med tegn til/fra

TRIVSEL+ 0-25 år

I Fredericia er TRIVSEL+ måden, vi samarbejder om børn og unges trivsel.

Samarbejdet om børn og unges trivsel i alderen 0-25 år skal være smidigt, hurtigt reagerende og systematisk, samt gå på tværs af forvaltninger, afdelinger, døgn og personer.

TRIVSEL+ betyder, at trivselsindsatser er systematiserede og koordinerede med udgangspunkt i og i samarbejde med barnet, den unge og familien. Herudover skal TRIVSEL+ sørge for, at de rette og for sagen relevante personer arbejder sammen tidligt i et forløb om barnet/den unges trivsel.

Sådan kommer du i gang med TRIVSEL+
1. Trinplacer ved hjælp af TRIVSEL+ Trappen, klik her
2. Nedsæt et tværfagligt team ved hjælp af TRIVSEL+ Beslutningstræet PDF ikon beslutningstrae_samlet_-_barsel_hjemmepasset_dagtilbud_skole.pdf

Trivsel+ logo

Herunder finder du de forskellige TRIVSEL+ værktøjer.

TRIVSEL+ Koncept

En samlet beskrivelse og uddybning af TRIVSEL+ konceptet.

Bilag

TRIVSEL+ Trappen

Trivsel+ trappe

Et fælles værktøj til at vurdere graden af trivsel hos børn og unge.

Bilag

TRIVSEL+ Beslutningstræ

Trivsel+ beslutningstræ

Et fælles ledelsesværktøj til at nedsætte et tværfagligt team.

PDF ikon beslutningstrae_samlet_-_barsel_hjemmepasset_dagtilbud_skole.pdf

 

TRIVSEL+ Handleplan

Trivsel+ handleplan

TRIVSEL+ Handleplan

En fælles handleplan på tværs af fagligheder og i samarbejde med familie og netværk.

Bilag

TRIVSEL+ Arbejdsgangsbeskrivelse

Et samlet overblik over arbejdsgangene for ledere og medarbejdere i de tværfaglige teams.

PDF ikon arbejdsgangsbeskrivelse_trin_1-4.pdf

TRIVSEL+ Aktører og indsatser

“Aktører og indsatser” er en oversigt over mulige aktører eller indsatser, der kan inddrages i samarbejdet omkring en udfordring i forhold til et barn/ung eller familien.  

Oversigten kan anvendes på alle trin i TRIVSEL+ trappen. Den kan give inspiration og/eller oversigt over mulighederne i Fredericia til både fagprofessionelle og familien.

Bilag

TRIVSEL+ Samtykke

Ved opstart af TRIVSEL+ forløb indhentes samtykke via TVÆRS-modulet i Hjernen&Hjertet.

Link til Hjernen&Hjertet: https://hjernenhjertet-dk.ramboll.com/login 

TRIVSEL+ Datapakken

Trivsel+ datapakke

En fælleskommunal databaseret trivselsbaseline som anvendes internt til evaluering.

Sådan blev TRIVSEL+ til

I et projekt som Trivsel+ er det helt afgørende vigtigt, at så mange som muligt er med til at skabe de nye gode løsninger til gavn for vores børn og unges trivsel. Projektet skal løse de problemer, der reelt er i praksis, og ikke kun dem man forestiller sig eller synes, der er.

Første fase i projektet var en kortlægning af, hvordan trivselsarbejdet oplevedes på tværs af fagligheder, afdelinger, forvaltninger og samarbejdspartnere. Derfor indsamlede vi input og viden om det praksisnære (sam-)arbejde om og med trivselsindsatser i Fredericia Kommune på tværs af organisationen samt fra forskning om børn og unge i alderen 0-25 år. I kortlægningen identificerede vi de kerneproblemer, der gik på tværs i organisationen i forhold til arbejdet med trivsel hos børn og unge.

TRIVSEL+ projektet har i kortlægningsfasen været organiseret i 3 spor: Synlig fritid, fravær/fællesskaber og SSP.

Formålet med kortlægningen var at generere viden om og skabe overblik over eksisterende indsatser, værktøjer, tilbud, mødefora og ressourcer, hvor der arbejdes med trivselsindsatser. TRIVSEL+ kortlægningen indeholder både kvantitative og kvalitative input.

Bilag

Om TRIVSEL+ til forældre

TRIVSEL+ er: 

- en måde at arbejde sammen på i Fredericia Kommune 

- en måde at skabe god trivsel for jeres barn eller ung så hurtigt som muligt 

Derfor kan der sidde 2-4 forskellige fagpersoner med til møderne i et TRIVSEL+ forløb. I TRIVSEL+ samler vi nemlig et bredt hold af fagpersoner fra starten af, som sammen med jer laver en plan A, B og C for, hvordan vi hjælper jeres barn eller ung og jeres familie så hurtigt og godt som muligt. Det kalder vi i TRIVSEL+ det tværfaglige udfører team.  

Det tværfaglige udfører team kan f.eks. bestå af sundhedsplejerske, familievejleder, psykolog, fritidspædagog eller andre relevante fagpersoner. I kan som familie også vælge, om der er andre mennesker i jeres liv, som er relevante at inddrage i samarbejdet om jeres barn eller unges trivsel.  

Når I sammen med en fagerson er blevet enige om at starte et TRIVSEL+ forløb op, vil I modtage en samtykke-erklæring, som I skal underskrive digitalt. Vi går ikke i gang med et TRIVSEL+ forløb uden samtykke. 

Når I møder op til det første møde, tager fagpersonerne godt imod jer. De har allerede aftalt, hvem der er tovholder på mødet og hvem der skriver referat. I får referatet tilsendt efter mødet. Det er det samme der sker ved de efterfølgende møder. 

I kan derfor regne med et trygt og systematisk forløb, hvor dygtige og relevante fagpersoner sammen med jer og jeres barn eller ung arbejder tæt sammen fra start og til slut.

PDF ikon om_trivsel_plus_til_foraeldre.pdf

Kontakt

Mette Nørmark, projektleder
Mail: mette.jeppesen@fredericia.dk
Tlf. 25 10 55 75

Betina Boldt Ernst
Mail: betina.ernst@fredericia.dk
Tlf. 25 10 55 76

Jane Borch Andersen
Mail: jane.b.andersen@fredericia.dk
Tlf. 22 77 10 72

Lene Madsen Almdal
Mail: lene.almdal@fredericia.dk
Tlf. 22 10 48 93