Den Historiske Miniby i Fredericia
Slå adgang med tegn til/fra

Den Historiske Miniby

Den Historiske Miniby viser Fredericia købstad i 1849.

Den Historiske Miniby viser Fredericias lige gader og lave huse, omkranset af en grøn vold. Alt - huse, gader, voldanlægget og byens areal - er genskabt i størrelsesforholdet 1:10 så præcist som muligt.

Der er omkring 750 huse i Minibyen i dag. Seniorer fra Danske Seniorer, Fredericia, borgerne fra Pro Aktiv og kommunale kræfter sørger for drift, vedligehold, reparationer og nybyggerier. Hvert år bygges/renoveres omkring 60 huse.

Guiderne i Minibyen fortæller historier om husene og livet for borgerne anno 1849.

I 1983 besluttede Fredericia kommune at opføre Den Historiske Miniby. I respekt for det sejrrige udfald den 6. juli 1849 besluttede byrådet, at Den Historiske Miniby skulle afspejle Fredericia købstad i dette år.

Den Historiske Miniby omfatter både Fredericia Fæstning og byen. Voldanlægget blev bygget under Frederik III i 1650’erne. Voldanlægget omfatter på landfronten 7 hele og 2 halve bastioner samt et lavere forsvarsværk ud mod kysten. Hele voldanlægget kan ses i fuld udstrækning i Den Historiske Miniby.

Læs mere om Minibyen på hjemmesiden www.madsbyparken.dk

Tag Madsbytoget fra Legeparken

Er du på besøg i Madsby Legepark, kan du tage Madsbytoget til Minibyen.

Køb en kombineret billet til både Madsbytoget samt entré til Minibyen for kun 55 kr. for voksne og 25 kr. for børn. Så får I også den flotte tur igennem Madsbyparken med i prisen.

Billetter kan købes i informationen i Madsby Legepark.