Slå adgang med tegn til/fra

2019 hidtil største krydstogtsæson i Fredericia

Når krydstogtskibet Viking Sky lægger til kaj i Fredericia 11. april, er det kickstarten på den hidtil største krydstogtsæson i fæstningsbyen. Viking Sky skulle efter planen være anløbet tre gange i april, men på grund af aflysningen 1. april er sæsonstarten en anelse forsinket.

Når krydstogtskibet Viking Sky lægger til kaj i Fredericia 11. april, er det kickstarten på den hidtil største krydstogtsæson i fæstningsbyen. Viking Sky skulle efter planen være anløbet tre gange i april, men på grund af aflysningen 1. april er sæsonstarten en anelse forsinket. 
2019 bliver foreløbigt rekordår for krydstogtturismen i Fredericia. Hele 19 krydstogtskibe vil lægge til kaj i Fredericia Havn med i alt 23.500 krydstogtgæster og 10.000 besætningsmedlemmer.

Sæsonen begynder torsdag 11. april, hvor krydstogtskibet Viking Sky fra det norskejede rederi Viking Ocean Cruises lægger til kaj med 930 passagerer og 472 besætningsmedlemmer. Skibet bliver sædvanen tro budt velkommen af byens borgere og en stor gruppe af trofaste frivillige hjælpere med musik og kanonsalut på Esplanaden i Kanalbyen. 

”Vi glæder os til at byde de mange turister velkommen til vores fantastiske by. Det er positivt at se, hvordan interessen for Fredericia stiger år for år og bidrager med liv i gaden og god omtale af kommunen. Den varme velkomst med musik og underholdning er efterhånden blevet vores varemærke og noget, som gæster og rederier lægger mærke til, ” siger borgmester Jacob Bjerregaard.

I 2018 fik Fredericia rigtig gode anmeldelser fra både krydstogtgæster og rederier, når det handler om velkomsten på kajen og anløbsforholdene.

I morgen står 30 af Visit Fredericias i alt 55 uddannede krydstogtsguider klar til at tage imod. Størstedelen af skibets gæster skal på guidet gåtur i Fredericia i løbet af dagen. Der er også oplevelser for borgerne i Fredericia – på kajen er der veteranbiludstilling, C-byen holder åbent, og Borger 1849 er på visit. Alle interesserede er velkomne. 

Udvikling af krydstogt i tæt samarbejde mellem by og havn
ADP A/S, som ejer og driver Fredericia Havn, har siden 2012 arbejdet målrettet med udviklingen af Fredericia som en attraktiv krydstogtdestination i samarbejde med Fredericia Kommune og Visit Fredericia. 
Forud for sæsonen er gået et målrettet arbejde for at sælge Fredericia som destination til udenlandske rederier. 

”Vores cruise manager Line Tange er lige nu på verdens største krydstogtmesse i Miami i Florida. Rekorden i antallet af krydstogtanløb i 2019 vidner om, at vores målrettede salgs- og markedsføringsindsats på krydstogt nu bærer frugt. Vi har sidste år fået rigtig gode ratings fra flere rederier, og vi bruger de gode anmeldelser i tiltrækningen af nye rederier”, siger konstitueret CEO i ADP Villads Kirkegaard-Jensen.

Viking Sky er på et 10 dages krydstogt fra København til Amsterdam. Skibet er sejlet ud fra København den 6. april og videre til Göteborg, Oslo og Skagen inden ankomsten til Fredericia. Viking Sky sejler efter Fredericia videre til Kiel, Hamburg og slutter i Amsterdam den 16. april.

Tid og sted
Viking Sky anløber Fredericia Havn torsdag den 11. april kl. 8.00 og sejler igen kl. 18.00.