Slå adgang med tegn til/fra

Dokumentarfilmfestival inviterer endnu engang fredericianerne gratis i biografen

Filmfestivalen FREDERICIA:DOX kommer igen til byen. Med midler fra Kultur- og Idrætsudvalgets tilskudspulje kan fredericianerne se frem til at gå gratis i biografen og se dokumentarfilm og spændende oplæg.

Fra den 17. til den 20. marts fyldes lærredet i byens biograf med dokumentarfilm. Kultur- og Idrætsudvalget har igen besluttet at støtte filmfestivalen CPH:DOX med midler fra udvalgets tilskudspulje, så der kan afholdes FREDERICIA:DOX.

Fredericianerne kan derfor se frem til en gratis tur i biografen, hvor der vises fire udvalgte dokumentarfilm.

”Sidste år var en stor succes, så jeg er glad for, at vi igen kan invitere CPH:DOX til Fredericia. Vi vil gerne tilbyde unikke oplevelser 365 dage om året, og det er tilbuddet her et super godt eksempel på. Det er gratis at deltage, tilgængeligt for alle, og dermed også en mulighed for at alle fredericianere uanset baggrund får mulighed for at godt, kulturelt tilbud,” siger formanden for Kultur- og Idrætsudvalget Peder Tind.

CPH:DOCX er kendt for sine hybrid-formater, hvor der knytter sig en oplevelse til filmen – det kan være en mini-koncert, et oplæg eller noget helt tredje. Til de fire film i år kommer blandt andet en tidligere landsholdsspiller i fodbold, en præst, en kærlighedsekspert, esport-smagsprøver og cykelvagabonder.

”Det er en særlig oplevelse og lidt mere end de sædvanlige ture i biffen, som jo ellers også kan være spændende og givende. Vi har et utrolig bredt kulturtilbud her i byen, og vi synes, at det her er et godt supplement, til det vi har i forvejen,” siger David Gulløv, næstformand i Kultur- og Idrætsudvalget.

I år vises filmene Copa 71, Ekko af kærlighed, Ibelin og En vild familie. Der er stadig ledige billetter at få på www.0024.dk