Slå adgang med tegn til/fra

Flere butikker skal give mere liv i Fredericia

By- og Planudvalget har netop godkendt en ny planstrategi for de kommende år. Politikerne vil satse på flere butiksmuligheder både inden og uden for voldene.

Fredericias by- og planudvalg vil tomme butikslokaler til livs. Det fremgår af Planstrategien for denne valgperiode, som udvalgets politikere netop har vedtaget. 

”Vi ved, at detailhandel er én af de vigtigste drivkræfter for en levende bymidte. Derfor vil vi se på, hvordan vi med god planlægning kan gøre Fredericia endnu mere attraktiv. Bl.a. skal vi udarbejde en specifik strategi for bymidten, som i forlængelse af Gang i Byen-strategien skal give et overblik over udviklingsmulighederne og sikre, at de forskellige projekter i byen bliver tænkt sammen, ” siger udvalgsformand Steen Wrist Ørts.

I 2014 viste en analyse, at detailhandlen i Fredericia var udfordret på grund af nethandel og konkurrence fra nabokommunerne. Det fik i 2015 byrådet til at vedtage strategien Gang i Byen, der har skabt en positiv udvikling i bymidten. 

Den tidligere Føtex-butik i Gothersgade er blevet til tre landsdækkende kædebutikker, der er kommet et street food marked, som leder flere gående ned mod havnen, og der er kommet flere restauranter og caféer til.

Plads til hybrid- og megabutikker
Også uden for voldene skal butikslivet styrkes. Her vil udvalget se på, om der er mulighed for at udpege flere områder, som kan styrke indkøbsmulighederne lokalt og samtidig aflaste trafikken til bymidten. 

”Vi modtager løbende forespørgsler om etablering af nye og anderledes butikstyper, fx hybridbutikker og megabutikker der indeholder både nethandel og butikssalg. De er svære at finde plads til med vores nuværende planlægning, så det kommer vi også til at kigge på. Der skal være gode muligheder for at handle i Fredericia, også uden for voldene, ” siger Kenny Bruun Olsen.

Planstrategien skal endeligt vedtages af byrådet. Den forventes at blive behandlet på byrådsmødet den 29. april.