Slå adgang med tegn til/fra

Fredericia bliver igen centrum for internationalt velgørenhedsløb og showmatch

Fredericia er i selskab med byer fra hele verden, når der den 5. maj afholdes Wings for Life World Run. Men der kommer til at ske meget mere i forbindelse med løbet både lørdag og søndag

Sidney, Madrid, Stockholm, Barcelona og Rom. Dette er blot nogle af de byer, der sammen med Fredericia skaber rammen om det internationale motionsløb Wings for Life World Run, hvor alle deltagere løber på præcist samme tid, uanset hvor i verden man deltager. I Danmark er Fredericia faktisk den eneste mulighed for at deltage i løbet.

”Den 5. maj klokken 13.00 løber over en kvart million mennesker verden over for dem, der ikke kan, når løbet Wings For Life World Run samler ind til forskning i rygmarvsskader. Løbet foregår igen i år i Fredericia. Det er jeg meget glad for og stolt over – det er et fornemt selskab for vores by at være i, og en god anledning til at støtte op”, siger Peder Tind, formand for Kultur- og Idrætsudvalget.

På løbsdagen vil Kulturkasseren være fyldt med gode oplevelser for hele familien med sjove familieoplevelser og en koncert. Hele Fredericia er inviteret med, og det er gratis at deltage på Kulturkasseren.

Fredericia på verdenskortet
De mange deltagere, der enten løber eller går, kan se frem til en smuk tur gennem Fredericias karakteristiske midtby med de karakteristiske lige gader. Ruten starter igen i år ved Eksercerhuset på Kulturkasernen.

”Jeg er meget begejstret over, at Fredericia er blevet udvalgt som værtsby for et motionsløb i international klasse. Det var en af det ting, som jeg fik ind i budgetforhandlingerne, så jeg er selvfølgelig glad for, at det lykkedes at få løbet hertil igen. Det bidrager til brandingen af vores by, og så skaber det fællesskab og folkefest. Det bakker også rigtig godt om vores vision, og løbet er en unik mulighed for at bidrage til vores målsætning om at sætte Fredericia på verdenskortet”, siger Tommy Rachlitz, formand for Klima og Miljøudvalget.

Gentager succesen fra sidste år
Det er fæstningsbyens midtby med de lige gader, omkranset af volden på den ene side og Lillebælt på den anden side, der har vakt interessen hos løbsledelsen. Der kommer dog til at foregå mere i byen end blot et løb.

Dagen inden, lørdag den 4. maj, lægger Monjasa Park endnu en gang græs til en showmatch. Showmatchen, der hedder ProdigyDK Creator Charity Showmatch, er en årlig begivenhed, hvor nogle af Danmarks mest elskede content creators og professionelle gamere samles for at dyste i populære spil. I Fredericia skal der dystes i fodbold, og kampen fløjtes i gang kl. 11. Du kan læse mere om kampen og købe billetter her: https://www.f-i-c.dk/kalender/creator-charity-showmatch-2024   

”Mange tror, at vi ”blot” får et løb til Fredericia, men det er meget lang fra realiteten. Sidste år spillede to hold af influencere et brag af en fodboldkamp på et udsolgt stadion. Allerede kort tid efter var vi heldige at sikre kampen for yderligere 2 år, dette skete i skarp konkurrence med en del andre stadions i Danmark. De valgte Fredericia igen, grundet byens tilgang til at gøre denne dag til en succes og ikke mindst, at Fredericia Kommune stiller tribuner op i begge ender af Monjasa Park. Vi regner med at have 5500 tilskuer på plads. Sidste år blev der samlet 1.3 millioner ind til forskning i rygmarvsskaber i forbindelse med denne kamp, mon ikke det bliver overgået i år. Fredag har Fredericia Kommune inviteret disse spillere på rundtur i byen for at vise byen fra sin bedste side. Der kan nævnes, at spillerne samlet har 4.8 millioner følgere på YouTube og 2.4 millioner følgere på Instagram. Så mon ikke der bliver lagt en video eller to op fra vores dejlige by?” spørger Henrik Kyhl, Managing Director, Philips TV & Audio Nordic & UK, som er medarrangør af Wings for Life i Fredericia.

”Udover de to events lørdag og søndag bliver der også arbejdet på at lave et trivselsprogram for skoler i Fredericia. Vi ønsker at sætte fokus på unges trivsel, dette gør vi i samarbejde med nogle af de influencere, der gæster byen den 4. maj. Her har vi et rigtig godt samarbejde med David Gulløv og allerede nogle gode tanker for både 2. og 3. arrangement. Til løbet søndag har vi også inviteret en række udsatte grupper til gratis at deltage, hvor vi arbejder tæt sammen med Kirsten Hassing Nielsen. Vi glæder os til at få en dejlig oplevelse sammen med dem også. Så der bliver gang i byen, og som I kan se, arbejder vi på meget mere end bare et løb”, slutter Henrik Kyhl.

Fakta om Wings for Life World Run – et løb uden målstreg
Det er et helt særligt løb, der kommer til Fredericia den 5. maj – eller måske nærmere et utraditionelt løb. I Fredericia er der planlagt en rute, som deltagerne kan vælge at bruge. Men der er ikke en målstreg, som alle deltagerne skal krydse.

Konceptet er, at alle deltagerne henter en app, hvor de også har tilmeldt sig løbet, og tager et par høretelefoner i ørerne, når løbet sættes i gang præcis klokken 13.00. En halv time efter starter den virtuelle mållinjebil, der ”følger efter” deltagerne, og i sidst ende indhenter dem alle.

Alle, der deltager i løbet, betaler 20 euro for at deltage, og alle indtægterne går ubeskåret til at fremme forskning af rygmarvsskader.

Fredericia Kommune støtter Wings for Life og Showmatchen ved at afholde udgifter til blandt andet:

  • Stævneplads, faciliteter og løbsafvikling
  • Koncert
  • Frivillige
  • Branding af Fredericia
  • Medarbejderaktivering